Publicitat
Política · 6 d'Octubre de 2017. 11:43h.

Divisions ja al bloc sobiranista

La CUP i Arran adverteixen els partidaris de no fer la DUI que “no acceptarem cap traïció”

Divisions ja al bloc sobiranista

Sectors de la CUP han reaccionat a les diferents declaracions que s’han fet des de l’independentisme i que es mostren contràries a declarar la independència unilateralment. La primera en fer-ho ha estat la diputada Mireia Boya, que dies enrere va anunciar al Parlament que el proper dilluns es proclamava la independència: “així no, Santi Vila. Així no”, ha escrit a la xarxa.

Per la seva banda, Arran ha remarcat que “no fer la DUI, no només és trair les milers de persones que van posar el cos i van rebre violència”. “Entenem que renunciar a la DUI per por a la repressió, per seduir certs sectors polítics o per apel·lar a la comunitat internacional és un error en tots els sentits. Mai en dècades el poble català ha estat tan mobilitzat i organitzat com ara”, subratllen.

També adverteixen que “no fer la DUI pot acabar amb l’efecte acció/reacció que és el motor de la mobilització i, per tant, pot desactivar –i molt- la mobilització popular”. “El camí de la desobediència i la unilateralitat ha demostrat ser la millor forma per sumar suports tant a nivell intern com internacional. El ple d’ahir de la UE va deixar ben clar que no s’hi vol posar”, afegeixen.

“Si volem que la comunitat internacional intervingui la DUI i la mobilització permanent són imprescindibles”, diuen. “Per tot això, ara més que mai, l’Esquerra Independentista i el moviment popular han de ser al carrer. El poder popular ha d’assegurar que ningú es faci enrere. No acceptarem cap traïció a les centenars de ferides i als milions de persones que van fer possible l’1-0”, sentencien.

Publicitat
Publicitat

95 Comentaris

Publicitat
#64 Jordi Perpinyà, Perpinyà (Catalunya), 06/10/2017 - 20:02

El titular d'Interior ha explicat que els Mossos tenien al voltant de 6.000 efectius en el dispositiu de l'1-O, mentre que els altres dos cossos, uns 10.000, segons les dades fetes arribar a la conselleria. "Vam fer el 50% de tancaments. El resultat és claríssim de qui actua bé i qui actua malament", ha declarat en Forn.

#63 Jordi Perpinyà, Perpinyà (Catalunya), 06/10/2017 - 19:12

Un nou organisme internacional s’ha pronunciat sobre l’episodi violent del passat 1 d’octubre a Catalunya. Es tracta de l’OSCE PA, l’Assemblea de Parlamentaris per a la Seguretat i la Cooperació a Europa.

#62 Jordi Perpinyà, Perpinyà (Catalunya), 06/10/2017 - 18:27

El jutge obre diligències per la repressió policial de l'1-O.
El jutjat d'instrucció número 7 de Barcelona discrepa del fiscal, que negava que l'actuació de la Policia Nacional espanyola i la Guàrdia Civil alteressin la "convivència" durant el referèndum.

#61 arm, figueres, 06/10/2017 - 18:19

molt bé, una vegada tingueu la DUI , aneu tots a Casa Fuster a fer un gintonic vom el Baños

#60 Jordi Perpinyà, Perpinyà (Catalunya), 06/10/2017 - 18:15

Un 52% dels francesos considera que "cal tenir en compte" el resultat del referèndum del primer d’octubre a Catalunya, segons un sondatge de l’empresa Odoxa-Dentsu Consulting per a Le Figaro i France Info, "en la mesura que milions de votants van plantar cara a la prohibició del poder central d’anar a votar i el seu desig d'independència"