Publicitat
Política · 1 de Maig de 2018. 17:11h.

Dolors Bassa crida a mobilitzar-se contra “el retrocés de drets”

L'exconsellera de Treball afirma que “la democràcia i l'estat de Dret estan en perill”

Dolors Bassa crida a mobilitzar-se contra “el retrocés de drets”

Dolors Bassa, en una imatge d'arxiu

L'exconsellera de Treball, Afers Socials i Família, Dolors Bassa, ha fet una crida a mobilitzar-se aquest 1 de Maig en contra del “retrocés de drets” a l'Estat espanyol i en defensa d'un “treball digne”. Així ho ha demanat a través d'una carta difosa per ERC, on ha afirmat que “la democràcia i l’estat de dret estan en perill a Catalunya i a l’Estat espanyol i cada dia en tenim mostres més clares i contundents”.

Sota el títol 'Per la República dels drets i el treball digne', l'exconsellera ha denunciat que a l'Estat espanyol “els drets polítics estan en perill, però també ho estan els drets civils, els drets socials i també els drets laborals”. “Manifestar-se pot ser delicte de terrorisme, posar-se un nas de pallasso pot ser delicte d’odi, defensar la democràcia pot comportar empresonaments de fins a 30 anys”, ha explicat.

Bassa, a més, ha considerat que “el dret a vaga també està amenaçat i criminalitzat, intentant generar precedents que limitin un dret fonamental sense el que no hauríem conquerit altres drets”. “El retrocés de drets que estem patint és molt i molt perillós i hem de ser conscients que no hi ha ningú que pugui quedar-ne al marge”, ha reblat.

L'exconsellera de Treball ha emplaçat els ciutadans a persistir manifestant-se i “defensant el treball digne, lluitant contra la precarietat, lluitant per la igualtat, defensant la classe treballadora i afavorint l’organització dels treballadors i continuant la feina feta en la defensa dels col·lectius més vulnerables, com jo sempre he intentat fer des de les institucions, el carrer o els sindicats”.

Publicitat
Publicitat

20 Comentaris

Publicitat
#21 A., Barcelona, 02/05/2018 - 12:47

El 6 i 7 de setembre la democràcia i l'estat de dret us els vareu passar per entre les cames. No senyora, cal una sol.lució política, les dues bandes hauran de cedir, però sisplau caps de l'independentisme, no ens prengueu per imbècils. Vosaltres sou els primers que us vareu saltar l'estat de dret. I no us va importar gens.

#19 pepe, andorra, 02/05/2018 - 11:55

sobre todo si tienes la desgracia de querer q tus hijos se eduquen en la lengua comun de todos los españoles, el español y ademas lo solicitas y pones la cara. Entonces van y te la parten. Gracias Pp y PSOE por vendernos a los separatas por un acuerdo bajo cuerda, gracias. Q me muera de un cancer si vuelvo a votarles. Y ciudadanos va igual....

#18 Agustin, Barcelona , 02/05/2018 - 10:38

Llaman a movilizarse pero ellos siempre detrás y bien protegidos mientras los "tontos" se juegan el rostro. Anda YA !!! que los que cobráis sois vosotros, movilizaros vosotros PARASITOS !!!!!

#17 Chris, Lleida, 02/05/2018 - 09:05

I la vergonya també esta en perill; cada cop en tenen menys, quasi extint.

#16 Sanchisca, Badalona, 02/05/2018 - 07:18

los de clase como los corporativos, decían pelillos a la mar. Los pequeños no desentonaban hasta que se cansaron y se convocan de un tiempo reciente a esta parte paros, huelgas, etc... aunque haya contienda electoral. Los grandes tienen muchos liberados, mucho patrimonio, afiliados muchos que van descendiendo y muchos intereses.