Publicitat
Política · 14 d'Agost de 2018. 10:44h.

Domènech: "no hi ha majoria social a favor de la independència"

El líder dels 'comuns' insta el sobiranisme a assumir que "la unilateralitat ha fracassat"

Domènech: "no hi ha majoria social a favor de la independència"

El líder de Catalunya En Comú-Podem, Xavier Domènech, ha instat la majoria sobiranista del Parlament a "assumir que no hi ha majoria social a favor de la independència i que la unilateralitat ha fracassat".

Domènech diu en una entrevista a El Periódico que "assumir aquest nou moment és construir noves majories, però ha lamentat que "el Govern no està en aquesta situació". "No és sostenible que es continuïn paralitzant polítiques públiques amb l'objecte d'un nou momentum, cosa que és d'una indefinició manifesta", ha criticat.

El líder dels 'comuns' retreu al Govern que "no se sap si aquesta legislatura és per fer efectiu el mandat de l'1-O, un altre 1-O, un referèndum pactat, un nou momentum o ratafia, i alhora s'especula amb altres eleccions". "És el moment de més desorientació de Catalunya de les últimes dècades", denuncia i reclama que "Catalunya necessita claredat i no més desorientació".

Finalment, exposa que "cal construir una proposta de majories a Catalunya, que inclogui la possibilitat de decidir el futur del país", però adverteix que "no es pot intentar pilotar tot el país des d'una proposta que no és majoritària, donar-se cops de cap contra la paret del país".

"Tampoc podem tornar al 2006. Cal construir una nova proposta d'estatus polític i hi ha d'haver un pacte de claredat. Tancar-se al fet que Catalunya pugui ser preguntada per la independència és buscar pedaços per no solucionar el problema de fons", conclou.

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#8 ARA T'ADONES, Barcelona, 15/08/2018 - 10:30

O es que s'acosten eleccions ?

Des de el 2012 MAI HAN TINGUT MAJORIA
per que no ho dèieu ?
Que pot ser coquetejàveu amb l'independentistes ?

Ambiguetat i politica NO VAN BE, a las proximas eleccion, to esplicaran

#6 Fierecita, Montgat, 14/08/2018 - 15:21

Domenech, ¿ y si hubiera esa "mayoría social qué? ¿ya justificarias una independencia? ¿con un referéndum se soluciona el tema? pues NO.
Estaríamos exactamente en las mismas con un 51% a favor como en contra. La sociedad catalana dividida y enfrentada.
Despues de 40 años adoctrinando solo han conseguido engañar y odiar.
Buscas un Ulster.

#5 teruel existe, BCN, 14/08/2018 - 12:53

Si tuvierais mayoria social (porque tú eres uno de ellos, Domenech) os ibais a encontrar con un Ulster que os c*g*r***s. Recuerda la historia de Irlanda. La mejor parte de Cataluña seguiría en España.

#4 jfuertesf, Barcelona, 14/08/2018 - 12:06

Res de nou. Ambigüitat al màxim. "Ni chicha ni limoná". Com sempre. El seu discurs és un "totum revolutum" que no porta enlloc.

#3 Capit@n España, A ver que yo me entere ..., 14/08/2018 - 11:42

Aclárate, Domènech :¿Y entonces para que caray defendéis tanto hacer un referéndum "pactado" (sabiendo que legalmente es imposible) y con ello os alineáis con los independentistas que constantemente os desprecian y os descalifican? Porqué darles oxígeno.??