Publicitat

Núria de Gispert, la primera dona presidenta del Parlament

Núria de Gispert ha estat escollida formalment presidenta del Parlament de Catalunya. Després dels escrutinis realitzats en el primer ple parlamentari de la IX legislatura, la política catalana s'ha convertit en la primera dona en assumir la presidència de la cambra catalana.

De Gispert ha estat proclamada aquest dijous XIII presidenta del Parlament, succeint al republicà Ernest Benach, amb 77 vots a favor, 53 vots en blanc, 1 vot nul. Solidaritat Catalana per la Independència ha donat els seus quatre vots al seu diputat Toni Strubell.

Després de la seva proclamació com a nova presidenta, De Gispert, sensiblement emocionada, ha rebut l'aplaudiment de tots els diputats de la cambra i s'ha abraçat amb el líder de CiU i futur president de la Generalitat, Artur Mas, amb el president del grup parlamentari de la federació, Oriol Pujol i amb el portaveu Josep Mª Pelegrí.

Núria de Gispert amb el seu fill i la seva jove
Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 Un altre aturat mes, Igualada, capital del ATUR, 17/12/2010 - 07:51

Menos mal que no tenim una PAJIN, llavors si que aniriem malament, pero ancara queda un Tura, que no marxa ni amb Kalia superconcentrado

#5 Marc, Tarragona, 16/12/2010 - 18:39

Gerard,

Precisament aquesta senyora és presidenta per la seva trajectòria. No és un càrrec per a algú sense experiència.

#4 Gerard, Barna, 16/12/2010 - 14:51

Serà dona però fa una estona l'he sentit parlar i m'he espantat. AIxò sense tenir en compte que va ser consellera durant 8 anys. Aquesta és la renovació de CIU, suposo. Continuo certificant la mala llet amb q arriben al poder els militants de torn. Teniu la mateixa elegancia q Mou i Cristiano.

#3 Ruc català, Reus is not Tarragona, 16/12/2010 - 13:23

Josep de Bcna--saps contar xiquet?-- el PPC ha donat els vots a CIU per investir a la 1ª a la Nuria de Gispert, cosa que els ressentits perdedors dels teus amiguets, encara no han pait la gran patacada, no han volgut fer.

#2 Pep Soteres, Figueres (L´Alt Empordà), 16/12/2010 - 13:16

Que volies? , que li donguessin als perdedors d´Iniciativa o Esquerra, que ja no recordes els pactes amb el PP per fotre canya a la federació, fins i ntot canviant lleis per putejarlos i esborrarlos de qualsevol lloc? Ara a pendre "TIL.LA"