Publicitat
Política · 31 de Març de 2020. 09:53h.

Dotze autocars d'Igualada van anar a Perpinyà

Ha esdevingut la ciutat amb més contagis del sud de França

Dotze autocars d'Igualada van anar a Perpinyà

Dotze autocars van sortir d'Igualada fins a Perpinyà en l'acte organitzat per l'independentisme el passat 29 de febrer que va tenir a Carles Puigdemont com a principal protagonista, segons informa El Confidencial. Perpinyà s'ha convertit en la ciutat amb més contagis del sud de França.

També apunten que dies després, una gran part de les persones que van efectuar aquest viatge presentaven símptomes de coronavirus. "En cinc autocars tots els seus passatgers presentaven símptomes. A la resta, només una part d'ells", expliquen fonts consultades pel digital. Un altre possible focus havia estat una festa en què van participar empresaris que havien viatjat a Milà que es va traduir en 80 infectats.

Algunes converses per whatsApp deixen constància de com van anar apareixent els símptomes en les setmanes posteriors entre amics i companys de viatge de la comarca. "Què va poder haver algú infectat que va ser contagiant als altres en els autocars d'aquesta zona? Pot ser. D'altres zones també van acudir autocars, però no s'han detectat brots concentrats en els seus llocs d'origen ni símptomes massius dels passatgers que van viatjar junts a França", afegeixen.

"La mala sort és que si hi havia algú amb el virus en un autocar, el lògic és que acabés contaminat part del passatge. Hi va haver temps de sobres per a això, perquè van estar durant hores tancats dins, de manera que la transmissió de la malaltia és molt fàcil. A més, hi ha hagut autocars que van patir caravanes i retards, el que va allargar el temps d'exposició a virus", adverteixen.

Les fonts consultades ressalten que "no deixa de ser curiós que el principal focus de la infecció a Catalunya es donés precisament en aquesta zona. El fet que molta gent infectada hagi viatjat en els autocars a Perpinyà pot ser alguna cosa més que una fatal coincidència”.

Publicitat
Publicitat

81 Comentaris

Publicitat
#56 Culerdo, Basilea, 01/04/2020 - 07:38

Ánimo a todos los que están sufriendo !!! Podem !!

#55 Oletu, Ññññ, 01/04/2020 - 01:41

Fatal coincidència? Quins pebrots.

#54 Culerdo, Basilea, 31/03/2020 - 22:54

Los lazos traen la peste !! Culpables, panda de enchufados

#53 l'avi Florenci, l'home i la deixa, 31/03/2020 - 20:30

Fent país a la Catalunya nord ....

#49 Barretina a rosca, Black hole, 31/03/2020 - 18:33

Cataluña ya registra más muertos que Madrid, el Govern lazi cada vez se ve más acorralado por sus mentiras y deberían explicar la cantidad elevada de estraños contagios en el interior de Cataluña (Tractoria).

https://www.elconfidencial.com/espana/cataluna/2020-03-31/muertes-diarias-cataluna-madrid-coronavirus-invertir-tendencia_2527215/