Publicitat
Política · 30 de Maig de 2011. 13:51h.

Dr. Jekyll i Mr. Hyde

Herrera critica Puig però defensava Saura

Dr. Jekyll i Mr. Hyde

Herrera i Saura, en una foto d'arxiu

El president d'ICV, Joan Herrera, ha explicat que el seu partit ha demanat que el Parlament reprovi el conseller Felip Puig per l'actuació dels Mossos d'Esquadra en el desallotjament dels concentrats a la plaça de Catalunya.

Però la opinió que té ara del conseller és molt diferent de la que tenia quan Joan Saura estava al capdavant dels Mossos i es van produir incidents amb manifestants anti-Bolonya pels carrers de Barcelona.

En declaracions a Els matins de TV3, Herrera es pregunta "aquest conseller pot continuar? Fins ara ha desfet tot el que havia fet Iniciativa -la velocitat variable, el codi d’ètica-.  És el primer cop que fa, que actua. Allò que havia dit que treballaria, el prestigi dels Mossos… Avui els Mossos estan més prestigiats, amb l’actitud, l’arrogància i les operacions del conseller Puig?"

"Jo crec que una persona així és complicat que continuï si volem fer bones polítiques de seguretat.  Polítiques de seguretat no vol dir portar eufemísticament un bat de beisbol, és una altra cosa”, ha assegurat.
 
"Algú ha de demanar disculpes, assumir errors i responsabilitats, i aquest algú ara és el conseller Puig. Fins ara, tot ufanós, ha sortit traient pit, cosa que és insòlita”, ha conclós.

Però quan hi va haver els incidents entre els manifestants anti-Bolonya i els Mossos -que es van produir al març del 2009- el missatge d'Herrera va ser diferent. Perquè, aleshores, Iniciativa manava a Interior amb Joan Saura de conseller.

Herrera va assegurar que "no han agradat i han incomodat" al partit i als seus simpatitzants. No obstant això, va remarcar que el millor prestigi és el que es guanya quan es produeix una resposta "clara, contundent, nítida, que permet determinar responsabilitats, i establir mesures perquè una cosa així no torni a passar".

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#12 Daserrou, BCN, 31/05/2011 - 22:16

L'hereu de les Txeques i el Gulag es fa pasar per lluitador de la bona pràctica política.

#11 Bacus, Sort, 31/05/2011 - 19:32

Aquest comunista de pega que viu com un capitalista amb la suor dels demés te la barra de criticar allò que quan va manar va fer encara de manera mes dura amb l'estil KGB. Els comunistes viuen millor quan pitjor va la cosa, obriu els ulls amb aquests torturadors.

#10 valeri torres, bna, 30/05/2011 - 19:25

Fewlip Puig, endavant. No facis cas ni t'escoltis aquestes dues eminencies; que volen protagonisme, degut a que ningu els fa cap cas. Varen perdre les eleccions passades per golejada. Independencia

#9 contdown, BarcelonaWembley, 30/05/2011 - 18:05

"Donde dije digo....." aquests polítics sempre igual, però el més patétic és que algú els justifiqui. Està clar que als eco-progres s'els hi veu el llautó

#8 Redbear, Barcelona, 30/05/2011 - 17:12

Vale que no sepais escribir, pero es que ya no sabeis ni leer... lo que Herrera dice es, justamente, que tampoco le gustó lo que hicieron los Mossos cuando lo de Bolonia. Seremos patéticos y ecopastenagues, pero SIEMPRE... ¡Y que nos dure...! Cuidadme al del bate, que dará juego, ji, ji, ji...