Publicitat
Política · 30 de Maig de 2017. 19:07h.

Drets es querella a Andorra contra quatre policies espanyols

Els acusa de pressionar ciutadans d’aquest país per obtenir informació bancària de Pujol, Mas i Junqueras

Drets es querella a Andorra contra quatre policies espanyols

L'advocat de Drets, Agustí Carles (foto: Canal Parlament)

El col·lectiu Drets ha presentat una querella a Andorra contra quatre agents de la Policia Nacional a qui acusen d’haver pressionat a ciutadans d’aquest país per obtenir informació fiscal i dels comptes bancaris dels expresidents de la Generalitat, Jordi Pujol i Artur Mas, i el vicepresident, Oriol Junqueras. Així ho ha anunciat l’advocat Agustí Carles durant la seva compareixença a la comissió que investiga l’Operació Catalunya al Parlament. Carles ha dit que “el jutge competent és el d’Andorra” i que demanaran “que en aquest país s’investigui tot això”.

La querella, que ja ha estat admesa, és per presumptes delictes d'amenaces, coaccions, xantatge i extorsió. A més, s’ha presentat conjuntament amb l’Institut de Drets Humans d'Andorra. En concret, va dirigida contra el comissari Eugenio Pino, responsable de la Direcció Adjunta Operativa de la Policia Nacional (Dao); l'inspector cap Bonifacio Díaz, de la mateixa unitat; el comissari Marcelino Martin-Blas, cap de la Unitat d'Assumptes Interns, i Celestino Barroso, agregat del Ministeri de l'Interior de l'Ambaixada d'Espanya a Andorra.

Agustí Carles ha afirmat durant la seva compareixença que “la part més greu de l'Operació Catalunya és la branca andorrana". L’advocat de Drets ha repassat cronològicament fets rellevants que han tingut lloc a Catalunya i Andorra des del 2009. Carles ha afirmat que des de la policia espanyola es va arribar a amenaçar amb que els bancs andorrans “podrien morir” si no es donava la informació que es requeria i ho ha argumentat amb el tancament de la BPA i del Banc de Madrid.

Junts pel Sí ha anunciat en el transcurs de la sessió d’aquest dimarts que portarà les conclusions d’aquesta comissió a la Fiscalia. “Volem que es faci justícia”, ha dit el portaveu adjunt d’aquest grup, Roger Torrent. El PSC i el PP no han acudit a la comparecència de Drets.

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#10 Xexo, Premia, 31/05/2017 - 14:27

Que les pongan un monumento i medallas por sacar los trapos sucios de los corructos al trullo

#9 botifler1914, Sinitaca, 31/05/2017 - 10:42

Eugenio, Marcelino, Celestino y Bonifacio, ni a posta vaya....

#8 Casper, Bcn, 31/05/2017 - 09:26

Están financiados por BPA.

#7 Carlos Gomez, l´escupeta nasiunal, 31/05/2017 - 00:18

Mentre no siguem independents en alguna cosa s´han de entretenir oi ?

Han pensat en denunciar a Cristobal Colon a Hernan Cortes o a MIguel de Cervantes per haver falsificat el seu lloc de neixement ?

Es per anar fent temps mentre no arribem a can Junqueras.

#6 Luigi., Barcino, 30/05/2017 - 23:59

La autoridad financiera de Andorra (INAF) ha intervenido la Banca Privada d'Andorra (BPA), el banco que regularizó a la familia Pujol, por una denuncia de blanqueo de capitales procedente del Departamento del Tesoro de EEUU.