Publicitat
Política · 23 de Febrer de 2016. 19:32h.

Dubtes a Junts pel Sí amb la ponència conjunta

Ajorna una setmana la decisió sobre les lleis de 'desconnexió' després de l’informe crític dels serveis jurídics de la cambra

Dubtes a Junts pel Sí amb la ponència conjunta

Marta Rovira en una imatge d'arxiu

La Mesa del Parlament ha ajornat fins la setmana vinent la creació o no de les ponències conjuntes per tramitar les lleis de ‘desconnexió’. Junts pel Sí té majoria a la Mesa i ha al·legat avui que encara no ha acabat d’analitzar l’informe dels serveis jurídics per prendre una decisió definitiva. Fonts periodístiques apunten a discrepàncies dins d’aquest grup ja que els lletrats del Parlament no veuen clara la “viabilitat” de la ponència conjunta perquè 4 grups parlamentaris s’oposen a la seva creació.

La portaveu de Junts pel Sí, Marta Rovira, ha defensat aquesta fórmula tot i que no s’ha pronunciat si el seu grup acabarà aprovant la creació de la ponència conjunta. “Nosaltres generem espais de debat mentre els altres s'entretenen a debatre les formes: que els fan por el debats de contingut polític?”, s’ha preguntat la política republicana.

El Partit Popular ha recordat que Junts pel Sí té majoria a la Mesa (té 3 dels 5 membres) i que si hagués volgut avui hagués aprovat la seva creació. El portaveu del grup del PP, Enric Millo, ha dit que “la debilitat del pacte de CDC, ERC i CUP és tan evident que són incapaços de posar-se d’acord en com tramiten la ‘desconnexió’”. Des de Ciutadans, Carlos Carrizosa, ha assegurat que a Junts pel Sí “li tremolen les cames” en les lleis de desconnexió.

Les tres lleis de ‘desconnexió’ són: la llei integral de protecció social catalana, la de l’administració tributària catalana i la del règim jurídic català. Junts pel Sí i la CUP van proposar presentar-les mitjançant la ponència conjunta perquè tots els grups poguessin participar en la seva elaboració. La oposició en canvi diu que no volen promoure-les i que els dos grups poden presentar el projecte de les tres lleis mitjançant una proposició o una proposta de llei.

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#9 fran, bcn, 24/02/2016 - 07:20

Vaya con que ahora: Ay que me hago caquitas.
Mucha chulería aket govern para luego ir por la vida con el rabo entre las piernas. que tristones

#8 Carlos Gomez, Bcn, 23/02/2016 - 23:49

Aquesta dona es una de les que remena els nostres 30.000 milions anuals i preten seguir fent.ho pero ja sense cap control mes enlla que el seu inconmesurable amor per Catalunya.
No es per espantar ningu, pero a Alemania encara ens tenen per bona i treballadora gent.
De moment.

#7 De-MAS-Cràzya, Barcelona, capital de Lemmings Land, 23/02/2016 - 23:47

Què no veieu que en comptes d'un ESTAT DE DRET només pensen en el GELAT DE GERDS per postres? que tot i sonar fonèticament semblant no és ben bé el mateix, oi?

#6 Pepon , Bcn , 23/02/2016 - 22:53

Esta gente es muy penosa. Quieren llegar a la independencia por aburrimiento general. No tienen números, no tienen cartas y tienen que seguir engañando a sus votantes. Con un 30% de indepes sobre el censo no hi ha res a fer. Y a la gente se le está pasando la ilusión.

#4 nedland, Roses, 23/02/2016 - 20:53

Jo crec que dubten per que si desconnecten no saben on podra jugar el Barça despres i clar ja no el podriem fer servir com icona de la independencia fora d aci...