Publicitat
Política · 9 de Juny de 2021. 15:22h.

Dubtes sobre l'1-O

Crítiques a Jordi Sánchez per admetre que no era per "proclamar la independència"

Dubtes sobre l'1-O

L'article al diari Ara del secretari general de Junts per Catalunya, Jordi Sànchez, en el qual assegura que l'1-O no era per "proclamar la independència", sinó per forçar una negociació amb l'estat, han aixecat crítiques per part de l'expresident de la Generalitat, Quim Torra; dirigents de Junts per Catalunya; com Elsa Artadi o Gemma Geis, entre d'altres.

Torra ha manifestat que "benvolgut Jordi Sànchez, jo l'1-O vaig votar SÍ a constituir Catalunya en un Estat independent en forma de república, vaig exercir el dret d'autodeterminació de Catalunya". "Per això, per mi l'1-O és fundacional i innegociable", ha sentenciat en un tuit.

La portaveu de Junts per Catalunya, Elsa Artadi, ha assegurat que en una entrevista a Els matins que "l'1-O va ser un referèndum, el vam guanyar i ens dona un mandat". La consellera d'Universitats i Recerca, Gemma Geis, per la seva banda, ha remarcat que "el referèndum va ser un mandat ferm d'avançar cap a la independència". "Vaig anar a votar i vaig entrar en política per l'1 d'octubre", ha afegit.

També s'ha sumat a les crítiques els exdiputats de la CUP Antonio Baños i Mireia Boya. El primer ha dit que "fora bo recordar que l'1-O va ser també un exitós acte de desobediència popular contra Jordi Sánchez". "Aquells que tinguin a la memòria el missatge enviat per l'ANC el 3 d'octubre de 2017, enviant-nos a casa a descansar i menjar un gelat, no se sorprenen amb l'article de Jordi Sánchez. No pot haver-hi lideratge de cap espai des de la presó", ha exposat Boya.

Finalment, la presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, ha manifestat que "el referèndum de l'1 d'octubre és una victòria del poble contra l'Estat, i també contra els qui el volien petit i mer instrument de cambalatge". "Ens obliga a tots a fer la independència", ha sentenciat.

Publicitat
Publicitat

26 Comentaris

Publicitat
#24 BEJOTA , bcn, 10/06/2021 - 13:02

El separatismo ha perdido el 30% (casi 1 de cada 3) de los votos que obtuvo en 2017: de 2.079.000 a 1.456.000, més de 623.000 catalans han dit adéu al prusés, la secesión ya no les ilusiona, no ven necesario movilizarse.Y JORDI C. (OMNIUM) Y PUIGDEMONT DICEN :" VICTORIA HISTORICA”.
CON TORRA ,SE PERDIAN VOTOS SEPARATISTAS.

#23 the reason why, Chez Titole, 10/06/2021 - 10:44

Va arribar el moment en que no podíen fer pas enrera, el merder que havíen muntat era tant gros i havíen entabanat tanta gent que els era molt difícil evitar alguna proclamació que anès en la línia d'alló que havíen promès als babaus. Per tant varen haver de proclamar alguna bajanada pseudo-histórica per a la posteritat, va durar 8 segons, A

#22 JOSEP EL AVI DE CARDEDEU , 1-O RES A RECORDAR SI OLVIDAR, 10/06/2021 - 10:09

EL 1-O ,, ES UNA DERROTA ¡ " EN MAYUSCULAS " ! DE CATALUNYA CONTRA ESPANYA ,. Ens agradi i no als Catalans i Catalanes. EL 1-O RES A CELEBRAR ..Es va fer per que JXCAT y E.R.C. Poguesin seguir en el poder EN LA GENERALITAT ..

#22.1 Fernando, Mataró, 10/06/2021 - 13:10

No. El 1-O ES UNA DERROTA DE LOS LAZIS CONTRA ESPAÑA-CATALUÑA.
Ajo y agua.

#21 Joanet, Terrassa, 10/06/2021 - 09:57

Cuando haces caso omiso a las advertencias del Gobierno de España y te pasas por el forro las resoluciones del TC, evidentemente no estás respetando el ordenamiento jurídico del Estado. Por tanto, ese referéndum no tenia ninguna validez. Los líderes indepes deberían empezar a decir la verdad y no engañar más a su parroquia.

#20 Joanet, Terrassa, 10/06/2021 - 09:51

El supuesto referendum del 1 de octubre de 2017 no fue reconocido por nadie y, además, no cumplió con ninguna de las condiciones que marca el Código de buenas prácticas para la celebración de referéndums del Consejo de Europa (Comisión de Venecia). La condición más importante que recoge este código es el respeto al ordenamiento jurídico del E