Publicitat
Política · 9 de Març de 2021. 19:26h.

"Dubto que Puigdemont acabi a la presó"

Xavier Melero, advocat: "la seva estratègia ha funcionat"

"Dubto que Puigdemont acabi a la presó"

L'advocat Xavier Melero (Barcelona, 1958), que es va encarregar de la defensa de l'exconseller Joaquim Forn durant el judici del procés, ha manifestat en una entrevista al canal de youtube de Xavier Rius que dubta que l'ex president de la Generalitat, Carles Puigdemont, acabi a la presó."Que Puigdemont acabi a la presó pels fets concrets relacionats amb el referèndum de l'1 d'octubre cada vegada començo a dubtar-ho més. La seva situació és complicada, està vivint a l'estranger, no té facilitat de moviment, no pot anar a Catalunya, no està en una situació ideal ...", ha apuntat.

"Que això hagi de canviar com a conseqüència de les resolucions dels tribunals europeus o de les iniciatives del Tribunal Suprem espanyol, a hores d'ara, ens podem començar a plantejar que la coses no aniran així", ha afegit. Melero ha remarcat que "l'estratègia de Puigdemont ha funcionat i l'estratègia del Tribunal Suprem no funciona. Això és un fet".

L'advocat va publicar el 2019 'L'encàrrec: Un advocat en el judici del procés' (Ariel). Melero és un advocat amb llarg recorregut en Dret Penal. Professor durant molts anys d'aquesta especialitat a la Universitat Pompeu Fabra, ha estat soci en firmes legals de nivell mundial. També va ser l'advocat d'Artur Mas al cas de la consulta del 9N.

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#11 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 10/03/2021 - 15:56

“Dudo que Puigdemont acabe en la cárcel"

Es el mateix que va dir del seu client Quim Forn. Li van caure 10 anys i mig.

#10 Joan, BCN , 10/03/2021 - 12:00

El secretari general d'Institucions penitenciaries, Ángel Luis Ortiz, va anunciar al desembre passat que aquest 2021 cada pres espanyol costa al dia 70,92 €. En un any 26.615.8. Que es quedi a Waterloo i no torni. I els que son a Lledoners, igual. Que els seus fidels els hi paguin la manutenció. Per irresponsables.

#9 no soy nadie, barcelona, 10/03/2021 - 11:22

No creo que vuelva, es mejor que, tal y como ya se comentaba hace años, acabe en una república rusa, al lado de Rumanía. Traerlo será más violencia y destrucción y no arreglará nada. Es triste, pero, creo, que esto es lo que hay.

#8 Luigi., Barcino, 10/03/2021 - 10:56

"Fins que Luxemburg (TJUE) no digui la seva, no passarà res", avança Bekaert, sense descartar que els jutges europeus puguin emetre una opinió "diferent" a la dels belgues -és a dir, que tombi els arguments pels quals es va rebutjar l'euroordre de Puig.

#7 Onofre de Dip, Barcelona, 10/03/2021 - 10:56

Siempre he tenido la sensación de que en su momento no se le quiso detener, que desde Madrid pensaron que encarcelar a al presidente de la Generalidad provocaría una explosión sin precedentes en las calles de Cataluña, con muertos y heridos. Vamos, que no hubo redaños. Y por eso le dejaron huir.