Publicitat
Política · 19 de Gener de 2011. 19:50h.

Duran: “A Salt hi ha un excés de població estrangera”

El líder d'Unió alerta que "pot arribar a succeir a altres poblacions del nostre país"

Duran: “A Salt hi ha un excés de població estrangera”

Duran i Lleida, en una imatge d'arxiu

El líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, considera que el problema que de Salt és que "hi ha un excés de població estrangera" i alerta que "pot arribar a succeir a altres poblacions del nostre país".

Duran, en una nova entrada al seu bloc personal, afirma que "els aldarulls han estat provocats per la persecució d’un jove que estava intentant robar i que va tenir la desgràcia de caure d’un pis alt i de ferir-se greument, i qui sap si mortalment. A Salt, hi hem tingut responsabilitats de govern. En Jaume Torramadé, militant d’Unió, n’havia estat l’alcalde. Ara l’alcaldia està en mans socialistes".

"No es tracta de fer política dels fets de Salt i, en aquest sentit, em desagraden les declaracions de la ‘lideressa’ del PP, Alícia Sánchez Camacho, que diu que el que passa a Salt dóna raó a les seves polítiques sobre immigració.  Però, què és el que passa a Salt? Doncs senzillament que hi ha un excés de població estrangera, del qual són responsables tant el PP com el PSOE, que no només no han sabut controlar la immigració, sinó que han fet regularitzacions quan els ha convingut, els uns i els altres.  Però he dit que no vull fer política d’això i, per tant, deixem-ho córrer", afegeix.

"A Salt passa també que moltes d’aquestes persones no tenen feina o no tenen on viure, que viuen en pisos pastera, que han format autèntics guetos, que són víctimes de màfies que actuen impunement, que practiquen l’ocupació d’un pis deshabitat trencant-ne la porta, canviant-ne el pany i llogant-lo com si fos seu. A Salt també es necessiten diners per invertir en habitatge i per garantir les condicions per a la integració de la població. Encara recordo quan Jesús Caldera era ministre de treball que va acompanyar l’alcalde Torramadé per demanar recursos per evitar el que està passant, però aquests diners, com els habitatges, no han arribat mai", explica.

Duran també diu que "però més enllà dels diners per assolir la integració, a Salt també es posa de relleu la manca de voluntat d’integrar-se a la nostra societat per part de determinats col·lectius. Molts són procedents de zones rurals i incapaços d’adaptar-se a la vida d’una ciutat, i sovint sense ganes de fer-ho. A Salt succeeix també que en els darrers tres anys s’han fet moltes promeses que no s’han complert. Hi ha els mateixos efectius policials ara que fa tres anys quan hi va haver el relleu a l’alcaldia. En definitiva, passa que la situació ha arribat al límit: delinqüència, fracàs escolar, costums incapaços d’adaptar-se a la nostra cultura…".

Publicitat
Publicitat

16 Comentaris

Publicitat
#16 antonio peiró, lleida, 20/01/2011 - 13:45

Yen la política, hay demasiados politicos corruptos, que han permido por intereses oscuros, la inmigración ilegal, el empadronamiento de ilegales, tarjetas sanitarias para todos, en resumen la quiebra de todo el sistema.

#15 jajajajajaaa, barcelona, 20/01/2011 - 13:22

Si i a Catalunya hi ha excès d´indepdnentsites de saló, i de soberanistes de pastel..i de Duranes , Oretags i Bozales, i ningu fa res...

#14 jordi, barna, 20/01/2011 - 12:55

A Salt nomes?

#13 Jaume, Gràcia, 20/01/2011 - 12:44

I a Barcelona també, especialment, d'estrangers espanyols. I a l'àrea metropolitana també hi ha massa estrangers (espanyols). Aquest duran y lérida és un RACISTA. Només considera estrangers qui ve d'àfrica o amèrica, però no d'espanya. Quina colla...

#12 futur, bcn, 20/01/2011 - 12:09

El proper mes de Maig hi ha eleccions municipals. PxC es presenta a Salt.....