Publicitat
Política · 10 de Gener de 2013. 18:19h.

Duran a Xile: "no penso dimitir"

"En el seu dia el partit va assumir responsabilitats polítiques"

Duran a Xile: "no penso dimitir"

Una imatge de la informació de 'La Tercera'

El president del comitè de govern d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, ha fet les seves primeres declaracions després del pacte entre la fiscalia i els acusats del cas Pallerols. Ho ha fet a Xile on participa en unes jornades sobre humanisme cristià.

En declaracions al diari xilè La Tercera, a la seva arribada a l'aeroport de Santiago, el dirigent democristià ha dit que "per suposat que no penso dimitir. En el seu dia el partit va assumir responsabilitats polítiques, vam expulsar els qui avui estan condemnats o se'n van donar de baixa voluntàriament i d'altra banda vam obrir una comissió investigadora, cosa que ningú no ha fet, amb persones alienes al partit", ha remarcat.

Segons aquesta mateixa informació, Duran ha precisat les seves paraules de fa dotze anys. "Al 2000 vaig manifestar que si hi hagués hagut una situació irregular jo assumiria responsabilitats. No hi ha finançament irregular i les responsabilitats polítiques ja van ser assumides", ha dit.

Duran ha criticat l'oposició perquè "parla abans de conèixer la sentència. A Unió no se l'ha acusat en absolut de finançament irregular del partit. El fiscal diu clarament que en els fets que van succeir no teníem notícies d'això, ni als acords que poguessin haver arribat els imputats. Unió Democràtica no està imputada, ni condemnada".

"Si vostè té un pis i algú està treballant a casa i deixa l'aixeta oberta, vostè no fa això voluntàriament, ni té responsabilitat penal. És clar que haurà de pagar, però és una responsabilitat civil subsidiària", ha conclòs.

Publicitat
Publicitat

22 Comentaris

Publicitat
#25 Josepa Sellés, Santa Coloma de Gramenet, 12/01/2013 - 09:37

relacionat amb subvencions patiria un sotrac. També cal dir que quan els anava bé, sublimaven via consum de productes i serveis de forma irracional, sota el meu parer i no voler invertir en el futur, via formació, via pluriocupació per obrir el ventall d'ofertes laborals.

#24 Josepa Sellés, Santa Coloma de Gramenet, 12/01/2013 - 09:35

diferents borses d'ocupació pública que amb la crisi i rumors diversos envers la funció pública que circulen últimament, si no els criden per treballar, si no tenen recolzament de parella, família o amistats millor no pensar on acabaran, tot i que en part són coresponsables de no veure que tot el

#23 Josepa Sellés, Santa Coloma de Gramenet, 12/01/2013 - 09:33

irracionalitat, enveja de la millor situació d'altres sense reconèixer els seus mèrits per on es troben aquests situats. A tall d'exemple, jo ho vaig deixar amb menys de 40 anys i vaig recol·locar-me en temes de gestió empresarial, però sé de casos que amb més de 45 anys es troben apuntats a

#22 Josepa Sellés, Santa Coloma de Gramenet, 12/01/2013 - 09:31

com sé de diversos casos de persones conegudes, saludades i amigues, que amb més de 45 anys, amb estudis universitaris, es troben que ningú les vol contractar per manca d'experiència de pica pedra a l'empresa. Busquen sortides ideològiques per a combatre la seva desgràcia, individualisme,

#21 Josepa Sellés, Santa Coloma de Gramenet, 12/01/2013 - 09:29

si poden, d'acord amb experiències laborals fora del camp de la docència, perquè dedicar-se a això mentrestant s'estudiava alguna carrera addicional (inicialment ni es demanava titolacions per segons quins cursos) i confondre que em paguin pel que sé i no pel que faig, ara porta conseqüències greus,