Publicitat
Política · 14 d'Octubre de 2012. 13:04h.

Duran acaba amb un "Visca Catalunya lliure!"

El president d'Unió creu que "no podem menystenir Espanya"

El líder d'Unió, Josep Antoni Duran Lleida, ha acabat aquest migdia el seu discurs al Consell Nacional de CiU amb un "Visca Catalunya lliure!". En la seva intervenció, Duran Lleida ha llançat un missatge d'advertència en l'actual procés de 'transició nacional': "No podem infravalorar l'Estat, no podem infravalorar Espanya i la seva força, no podem menysprear Espanya, ni hem de fer estridències contra ningú, com no estem fent", ha dit. Per aquest motiu, ha llançat una proposta que s'ha endut una ovació: "Ens aniria millor poder catalanitzar una mica Espanya".

Després de criticar que tant el PP com el PSOE han "tancat la porta" al pacte fiscal, Duran Lleida, recordant el moment "històric" que està vivint Catalunya i la convocatòria d'eleccions anticipades, Duran Lleida ha dit que les institucions espanyoles "estaven avisades, per activa i per passiva, pública i privadament "de tot el procés i ha afirmat que" Catalunya no és una comunitat autònoma, no és una comunitat autònoma més, és una nació".

"Aquesta legislatura serà històrica", ha advertit Duran Lleida, tot i anticipant que "també ha de ser social" ja que "els gens del catalanisme de CiU no són els de retallar", sinó "de crear riquesa a través del treball, no del subsidi". Per aquest motiu també va agrair "la majoria silenciosa" que no surt al carrer a manifestar-se contra les retallades.

Com atac directe en clau electoral, Duran Lleida ha dit que la situació de crisi actual ve, en gran manera, "dels set anys nefastos del tripartit", i ha demanat que la multitudinària manifestació de la Diada, que va tenir un alt poder "simbòlic "es demostri" a les urnes".

Duran i Mas
Publicitat
Publicitat

33 Comentaris

Publicitat
#25 gerard, barcelona, 15/10/2012 - 15:48

Ta bé aquest "aggiornamento" de Duran. Ara per document bo, el discurs de Lopez Tena en l'acceptació de candidat. No té desperdici. Us el recomano.

#23 Josep Pages Canaleta , CARDEDEU Valles Oriental , 15/10/2012 - 14:42

VISCA LES RETALLADES SOCIALS DE ARTUR MAS i felicita C.I.U. que tanca HOSPITALS Guarderias Publicas fer paga UN Euro per Recepta 3 per portar el dinar AIXO Els donara UNA Majoria Absoluta cal felicitar ala Dreta Catalana lobe que fa aixo de enganyar als Catalans

#21 Cigronet, SFG, 15/10/2012 - 10:28

Judes Iscariot, traïcionà Jesús tot fent-li un petó. L'analogia no pot ser més punyent.

#20 -emilio, a, 15/10/2012 - 00:35

yo hubiera titulado: "Durán Lleida se suelta la melena"

#19 nosenose, osca, 14/10/2012 - 23:01

Hay este chico de Huesca cómo es!!