Publicitat
Política · 29 de Juny de 2012. 11:54h.

Duran accepta "menys sobirania" per a Catalunya

El dirigent de CiU considera que "el que necessitem és més Europa"

Duran accepta "menys sobirania" per a Catalunya

Duran, en una imatge d'arxiu

El secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, en la seva carta setmanal, recorda que "la UE també ha de donar resposta a la cessió de sobirania per part dels estats i no pot esperar demà passat. La unió bancària, pressupostària i finalment la fiscal han de configurar una nova arquitectura institucional europea que doni pas a una unió política forta".

El dirigent nacionalista considera que "una i altra qüestió requereixen decisions. A més Europa -que és el que necessitem-, menys sobirania dels estats i també per exemple en l’àmbit fiscal per a Catalunya. Hem de ser conscients que els mercats no volen promeses, sinó decisions. I mentre no se’n prenguin, seran els mercats i no les institucions polítiques les que marcaran el rumb".

"Aquest és el gran repte a mitjà termini de la UE. A hores d’ara, sembla que Espanya i Itàlia han guanyat una batalla important. L’eurozona recapitalitzarà directament la banca i els diners deixats en el rescat bancari no seran preferents respecte al deute sobirà".

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#9 Gongylus, Girona, 30/06/2012 - 21:42

Ja fa bé el diari de catalogar el senyor Duran i Lleida de "nacionalista", però s'ha oblidat de dir "espanyol". Aquest senyor és un cavall de Troia dins del catalanisme i no perd ocasió per demostrar-ho. El millor que podria fer és declarar obertament que, en realitat, és militant del PP.

#8 angel, cardedeu is not ECSpain, 30/06/2012 - 17:42

m sembla que aquet duran y lerida cada vegada es mes tnt mes vell, necessitem mès CAtalunya i desprès mès EUropa.

#7 Teresa M R, Barcelona, 29/06/2012 - 17:47

..Duran maniobra i intriga mentre fa veure que és una veu ponderada i sensata, que vol el nostre bé. DESEMMASCAREM-LO! Les raons de Duran són clares. Claríssimes. Aquí estan:

http://www.diaridegirona.cat/opinio/2012/06/11/duran-cobra-blanc-negre/566817.html

#6 Teresa M R, Barcelona, 29/06/2012 - 17:44

Duran és un polític nefast per a Catalunya que sempre es mou en l´ambigüitat. Ara, el seu objectiu és boicotejar els independentistes de CIU (que n´hi ha) i aconseguir que res canvii, no fos cas que el president Mas i companyia tinguessin un mal pensament i fessin un pas endavant. Duran maniobra i..

#6.1 angel, cardedeu is not ecspain, 30/06/2012 - 17:43

Jo crec que hi ha mès independentistes de CiU que ECSpañoles de CyU.

#5 valeri torres, bna, 29/06/2012 - 17:25

Duran: La teva prudencia et fa traïdor. Actrualment ets una llast pel nostre país. La majoria vol la Independencia i tú i quatre aprofitats voleu impedir-la. Duran: en memoria de Carrasco Formiguera i tals altres, plega; respecta la seva memoria: Duran et comportes cpm un traïdor. Independencia ja.