Publicitat
Política · 14 de Juliol de 2013. 20:47h.

Duran alerta que Catalunya pot ser "ingovernable"

"ERC ha guanyat la batalla de les idees"

Duran alerta que Catalunya pot ser "ingovernable"

Duran, a l'escola d'estiu d'UDC

El líder d'Unió, Josap Anotni Duran i Lleida, ha afirmat en relació a Catalunya que “que estem en un terratrèmol del mapa polític i s’ha perdut capacitat de centralitat. Si ara analitzem les perspectives electorals aquest país pot ser ingovernable en un futur”. Durant ha afegit que això també passa a Espanya: “anem cap a una clara desgovernabilitat, cap a temps molt difícils” i ho atribuït al fet que “no donem la resposta i la gent es refugia en altres opcions.” El líder d'UDC ha fet aquestes declaracions durant la cloenda de l'escola d'estiu del partit a Caldes de Malavella.

També ha considerat que “a Catalunya, ERC ha guanyat la batalla de les idees. Avui el discurs dominat d’aquest país és un triomf d’Esquerra. Fa un any preparàvem una publicitat per al pacte fiscal, que era la nostra gran campanya. Un any després, davant de l’opinió pública estem a la independència. La idea nostra ha girat. Qui defensava la independència? ERC. Qui ha guanyat la batalla de les idees? ERC. N’hem de ser conscients. I jo no vull que les eleccions les guanyi ERC, perquè no m’agraden com tampoc m’agraden el PSC, i encara menys el PP. A mi m’agrada CiU”.

A més, ha afirmat que “hi haurà una fragmentació electoral molt complicada. A Catalunya ens passa com passa a Espanya: que la democràcia representativa dona senals de crisi profunda. En front hi ha una democràcia directa que va tenir un assaig en el 15-M. És suggestiva, però perillosa. Per a mi no hi ha alternativa a la democràtica representativa”.

Duran també ha manifestat, d'altra banda, que “a Espanya hi ha senyals de desconfiança respecte a Europa. Només veiem a Europa com aquella que ens diu que el que hem de fer i no ens aporta cap altra valor polític. Hem de capgirar-la.” S’ha referit a les properes eleccions europees i ha alertat del perill de populisme: “aquest populisme és una malaltia europea que en algun país pot permetre que poders financers forts o alguna persona econòmicament forta pugui jugar a la política. No ens ha d’estranyar veure a Espanya alguna persona d’aquesta mena.”

Publicitat
Publicitat

17 Comentaris

Publicitat
#17 Joaquim de Juià, Juià, 15/07/2013 - 22:24

Duran ¡¡¡¡ Quan callarás d'una vegada ¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡

#16 Cansat, Catalunya, 15/07/2013 - 14:59

Duran és el càncer de la coalició de CiU.
Per sobreviure després de les pròximes eleccions, CDC ha de trencar amb Unió.
Un partit lliberal defensant un estat propi com CDC, aglutinaria a tot l'empresariat micro/macro amb economia productiva, enfront de la gegantesca casta funcionarial madrilenya.

#15 contribuyente, Santo Domingo, 15/07/2013 - 11:57

Mire Sr. Duran ya lo es ingobernable, por el poder de la silla, ud., si es un claro ejemplo de ello

#14 dilluns, barcelona, 15/07/2013 - 11:13

Quan ell tenia més veu que ara governaven en connivència amb el PP i en contra de la majoria dels catalans .Recordem com va aprovar la reforma laboral sense RES a canvi per Catalunya. Més que governar, això és deixar-se abusar i , a canvi de què Duran? Quins compromisos li perillen a vostè?

#13 Salvador, Girona, 15/07/2013 - 09:12

Sí senyor Duran, té tota la raó, en canvi la seva España és un país modèlic en tots els sentits, modern i exitós.