Publicitat
Política · 25 de Novembre de 2011. 19:11h.

Duran carrega contra les "cròniques sectàries" d'alguns periodistes

CiU es marca l'àrea metropolitana com a proper objectiu electoral perquè "continua sent una assignatura pendent"

Duran carrega contra les "cròniques sectàries" d'alguns periodistes

Duran, durant la nit electoral després de saber els resultats

El líder d'Unió i diputat per CiU al Congrés, Josep Antoni Duran Lleida, ha criticat les "cròniques sectàries" d'alguns periodistes. En la seva carta setmanal adreçada al militants d'UDC, ha afirmat que ja passades les eleccions generals, "ara seria l’hora que alguns rellegissin el que han escrit. Ara seria l’hora que alguns rectifiquessin les seves cròniques sectàries i subjectives".

"Ara seria l’hora que algú digués 'm’he equivocat'. Al llarg de tota la campanya hi ha qui s’ha dedicat a pronosticar que si bé podia incrementar els resultats en relació al 2008, no serien suficients per satisfer les aspiracions dels sobiranistes de Convergència. Donaven per descomptat que jo era el menys indicat per a aquestes eleccions a partir de considerar que no era partidari que el país tingués més sobirania", ha afegit.

"I sempre ignorant, a més, que en el 2004 i el 2008 no només la bipolarització pels fets desgraciadament prou coneguts va ser més forta que mai, sinó ignorant també que el 2004 i el 2008 eren les primeres vegades que Convergència i Unió afrontava unes eleccions a nivell general de l’Estat des de 1982 sense governar Catalunya. Ara, dic, seria hora de fer anàlisis serioses i no farcides de tòpics i ignoràncies", ha reblat.

També ha considerat que "la victòria de CiU és aclaparadora. Només el PSC ens guanya per poc a la circumscripció de Barcelona, però no pas al cap i casal del país. L’àrea metropolitana continua sent una assignatura pendent, però el nacionalisme ha de superar-la si vol conduir el país cohesionat a fites nacionals superiors".

Segons Duran, "a l’àrea metropolitana en general no hi ha consciència nacional i el nostre repte és convèncer-los per la causa. Si no ho fem, de poc ens serveix que en altres comarques menys poblades guanyem a tots els municipis. També necessitem convèncer els que viuen a l’àrea metropolitana o a determinats barris de la ciutat de Barcelona i que molt possiblement la gran majoria parlen castellà i han nascut fora de Catalunya".

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#4 -emilio, a, 26/11/2011 - 15:26

habla de jordi barbeta no?

#2 Martinet, Dresden, 25/11/2011 - 21:01

No és que em caigui massa bé en Duran, però ara té raó.

Tothom parla de l'estament polític però ningú se n'adona de la casta "d'opinadors" que viuen com califes de llepar culs "progressistes" que no són altre cosa que continuadors de l'obra de Franco, d'amagatotis.