Política · 25 d'Octubre de 2010. 10:52h.

Duran: "Catalunya com a nació sobirana no és possible"

"Convergència i Unió sempre ha tingut una ànima hispanista"

Duran: "Catalunya com a nació sobirana no és possible"

Duran, en un acte de la Unió de Joves el 2007

El secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, en una entrevista a Periodista Digital, assegura que "Catalunya com a nació sobirana no és possible". "Però és la nostra utopia", matisa. D'altra banda, no vol pronunciar-se sobre multar o no als comerciants que retolen castellà mentre el seu partit no governi, tot i que aposta per "una política lingüística no tant per imposició sinó per adopció".

Pel que fa a Zapatero, lamenta que "no hem tingut gran influència perquè no hem tingut felling amb Zapatero. Jo ja vaig dir al maig que després de les reformes fetes, el Govern hauria de convocar eleccions. Nosaltres donàvem per acabada l'etapa de l'actual president. Però normalment quan hi ha hagut majoria relativa al Congrés hem estat presents i és quan millor li ha anat a Espanya. "

"Desgraciadament en els últims temps, Convergència i Unió no troba les respostes necessàries però sempre ha tingut una ànima hispanista. Respostes com, concretament, la relativa a l'Estatut. A Catalunya hi ha una gran decepció respecte a les institucions espanyoles", critica.

Publicitat
Publicitat

41 Comentaris

Publicitat
#41 anil, sant Boi LL., 26/10/2010 - 23:14

La veritat és que els del partit de CIU, no sembla que s'estimin gaire Catalunya, ni a la gent que hi vivim i treballem.Crec que es pensen que el nostre pais és la SEVA PETITA BOTIGUETA, I els votans ,els tontets que tot s'ho creuen.

#40 Roger, Sant Hipòlit de Voltregà, 26/10/2010 - 11:42

Ho sap Duran i Lleida que s'està fotografiant sota l'estelada amb l'estel roig, que simbolitza la independència i el socialisme?

#39 Gerard, Barna, 26/10/2010 - 06:14

Bé doncs, sumem en Duran a la llarga llista de personatges de la dreta catalano-espanyola que no es poden criticar ni qualificar amb l'adjectiu pertinent. I en són uns quants...
AIxò sí, els titulars sensacionalistes els hem d'acatar com si fossin una gran veritat.

#38 Frankyelpunky, Castelló, 26/10/2010 - 00:32

CIU es passa de comèdia a teatre de guinyol amb aquesta mena de "dirigents" polítics de parbularis inmadurs.

#37 josep, Berga, 26/10/2010 - 00:19

NO VOLEM QUE ENS GOBERNIN ANIMAS HISPANISTES O MES CLAR DEXEMNOS DE PARAULES COMPLICADES I DIGUEM ANIMES ESPANYOLISTES