Publicitat
Política · 16 de Març de 2012. 18:33h.

Duran creu que "s'ha fet justícia" amb els indultats d'Unió

Diu que han "retornat tots els diners sense causar cap perjudici a l’erari públic"

Duran creu que "s'ha fet justícia" amb els indultats d'Unió

Duran, en una imatge d'arxiu

El líder d'Unió, Josep Antoni Duran Lleida, considera que "s'ha fet justícia" amb els dirigents del seu partit, Josep Maria Servitje Roca i Víctor Manuel Lorenzo Acuña, condemnats pel 'cas Treball' i indultats el passat divendres pel consell de ministres.

Duran, en la carta setmanal adreçada als militants d'Unió, ha afirmat que "el govern de l’Estat va concedir l’indult a Josep Maria Servitje. Pel que m’han dit, una part dels mitjans catalans, de les tertúlies i dels diaris ho han tractat molt injustament. Ho han presentat com un privilegi i una desigualtat davant la llei".

"Però ningú no ha dit que la petició d’indult signada per moltíssimes persones, encapçalades pel president Pujol, es fonamentava en els supòsits erronis posats de relleu com a tals a la prova que el tribunal va donar sorprenentment per certs", ha afegit.

"I tampoc s’ha explicat que si Josep Maria Servitje va ser condemnat per encarregar un informe, el seu autor va reconèixer davant el jutge que l’havia plagiat, que ho va ocultar a qui el va demanar i que l’informe va ser utilitzat per l’equip de direcció de la Conselleria, tal com van testimoniar càrrecs de l’època del tripartit, que el van arxivar sense cap por a amagar-lo per la bondat i utilitat del material", ha afirmat.

Segons Duran, "tampoc ningú no ha dit que fa pocs mesos, el maig del 2011, la mateixa fiscalia –la de Barcelona, que va actuar contra Josep Maria Servitje- va arxivar desenes d’informes encarregats per set conselleries del tripartit que van costar desenes de milions d’euros (no uns quants milers d’euros, com els del cas Treball)".

"Alguns d’aquests informes del tripartit han desaparegut, altres són clarament inútils sobre temes estrambòtics en molts casos i que, a més, no tenien res a veure amb el departament que els havia encarregat. Llavors, per què Josep M. Servitje no pot ser indultat i els altres poden lliurar-se del processament? No parlem de la igualtat davant la llei?", ha explicat.

Per al líder d'Unió,  "l’indult és un instrument de l’Estat de dret per corregir errors judicials. Me n’alegro, doncs, de l’indult, i de la justícia que s’ha fet amb els indultats, i encara més quan s’han retornat tots els diners sense causar cap perjudici a l’erari públic i, per tant, als interessos dels ciutadans".

Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 unamicadesperança, bcn, 18/03/2012 - 12:27

Es una vergonya que un carrec electe que ens hauria de representar a tots, justifqui l'indult per compaqració amb altres casos d'altres formacions.

FORA TOTS!!

** SI CONEIXES UN CAS DE CORRUPCIÓ I NO FAS RES TU TAMBÉ HO ETS.
*** SI HO JUSTIFIQUES SEMBLA QUE TAMBÉ TENS UN INTERES PERSONAL.

#5 Benet, Barcelona, 17/03/2012 - 18:54

Duran és un encobridor infecte , presumpte innocent i un cínic conscient i culpable.
La justícia és faria si aquests companys teus delinqüents condemnats pel robo sistemàtic de diners públics retornessin tot lo robat.
Han retornat alguna cosa?

#4 catala, salou, 17/03/2012 - 08:03

a ALemanya als politics i banques corruptes els tanquen a la pesso a la ESPANYA de DURAn els undulten,despres diuen que es perdren lloc de treball per culpa del treballadors

#3 pepito, barcelona, 16/03/2012 - 19:52

mentira podrida, En el departament de treball un sabado por la tarde o un dimingo desarecieron cientos de expedientes de kis que nunca más se supo..., por no hablar de los cursos que no se llaron a hacer oero si cobrar. el departament de treball 16 años en manos de ciu era como la mafia siciliana

#2 Ramon, Barcelona, 16/03/2012 - 19:47

Què diu aquest paio, s'ha tornat boig, si encara ens falten els principals, Pujol, Millet, Alavedra i Prenafeta... vols dir que no ho fa per fotre'ns?.