Publicitat
Política · 25 de Març de 2011. 12:02h.

Duran critica la publicació de "les gravíssimes acusacions" de Tena

"La llibertat sempre s’ha d’exercir amb responsabilitat, i més si hi ha persones pel mig"

Duran critica la publicació de "les gravíssimes acusacions" de Tena

Duran, amb Mas, en una imatge d'arxiu

El president d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, en la seva carta setmanal, explica que "aquesta ha estat una setmana amb moltes notícies i molta activitat. Obvio tot allò que fa referència a les falses acusacions que vaig rebre arran de la meva darrera carta web setmanal per part del diputat López Tena".

"Com no podia ser de cap altra manera, dilluns i dimarts va retirar la personalització que feia de mi en aquelles lamentables i gravíssimes acusacions. Ja vaig dir que no seré jo qui dediqui més temps a la qüestió. Vull, però, aprofitar per agrair el suport rebut d’altres dirigents polítics, des de Joan Puigcercós, d’ERC, fins a Soraya Sáez de Santamaría, del PP, passant per Alfredo Pérez Rubalcaba, vicepresident del govern, i altres ministres", indica.

"I no cal dir el que vaig rebre unànime i molt afectuós dels meus companys del comitè de govern, dilluns passat, i del mateix president de la Generalitat, Artur Mas. Sense oblidar el principal: el de la meva família, la meva dona i les meves filles", afegeix.

"Només voldria apuntar un parell de reflexions. Alguns mitjans de comunicació van publicar les esmentades declaracions. Alguns ho van fer amb titulars sagnants envers la meva persona. Després, la gran majoria han rectificat –no tots- i han desaprovat la conducta de qui va motivar la notícia".

"Altres mitjans, no només no van publicar res, sinó que van estar al meu costat en tot moment. Mai no van voler donar credibilitat al que es deia perquè sabien que no la tenia. El temps els ha donat la raó. Òbviament, els mitjans tenen la llibertat i el dret d’informar, però la llibertat sempre s’ha d’exercir amb responsabilitat, i més si hi ha persones pel mig. La pràctica de 'calumnia, que alguna cosa queda' no pot ser emparada per una premsa seriosa i responsable", considera.

"Una segona reflexió arran de tot aquest afer fa referència a la xarxa. Internet ha revolucionat el món. L’accés a la informació que ens subministra aquesta nova tecnologia és d’una vàlua immesurable. Ara mateix hem vist com ha estat un instrument fonamental per enderrocar règims corruptes i dictatorials del nord de l’Àfrica. Però tots els avantatges d’internet posen al mateix temps de relleu el seu perill si no s’utilitzen també amb responsabilitat".

"Per la xarxa, i des de l’anonimat, es pot destrossar una persona, una família, una empresa... i, de fet, una societat. S’arriben a dir autèntiques barbaritats sense cap tipus de prova ni de fonament. Internet és present, però sobretot futur. Doncs bé, com no hi hagi unes regles de joc que obliguin realment a fer un ús responsable de la xarxa, el gran avenç de la humanitat dels darrers segles es pot girar en contra d’aquesta mateixa societat. No tingueu mai la temptació -ni a internet ni enlloc- d’utilitzar les nostres llibertats sense responsabilitat. Fent-ho així, ens estem fent un favor tots plegats", conclou.

Publicitat
Publicitat

28 Comentaris

Publicitat
#28 Ramon, Barcelona, 26/03/2011 - 22:33

Insinues potser que Joana Ortega hauria de plegar de la política, però Carme Chacón, no? Oi que no? Oi que no ets tan miserable? Doncs vinga, d'acord però per ordre. Per torn. Hòstia la neteja que haurem fet de sociates, quan li toqui plegar a Joana Ortega!

#27 Eudald71, Barcelona, 26/03/2011 - 22:14

Seguim esperant la dimissió de la vicepresidenta Joana Ortega. La falsedat del seu currículum no `pot quedar impune per molt que entre vosaltres els polítics us feu copets a l'espatlla. Això només fa que s'estengui el tuf !

#26 Lluís, Sant Cugat, 26/03/2011 - 15:42

Marisa, el Joan Puigcercós també ha negat públicament que truqués a Duran per a donar-li el seu suport. Com publiquen avui diversos diaris i també e-notícies. Si es que aquest Duran es un manipulador compulsiu! No aprèn de les lliçons que li dona la vida i del minso suport electoral que rep

#25 Ramon, Barcelona, 26/03/2011 - 10:45

T'equivoques, Raimundo. Ara la xarxa ja no serà "un femer". "Un femer" és el que en pensaven els sociates fins el 28-N perquè no podien controlar-ho del tot. Ara ja no. Ara els sociates, o sigui Espanya, utilitzen la xarxa... malgrat que l'espai mediàtic continua sent un femer sociata.

#24 Raimundo, l'Hospitalet, 25/03/2011 - 22:08

Claro que si Duran. Que se han creido estos plebeyos, que son como tu? Que también pueden usar internet para difamar? Menos mal que aun tenemos casi toda la prensa escrita y la televisión (excepto Polonia). Hace falta controlar tambien la red o esto es un caos.