Publicitat
Política · 26 de Maig de 2013. 11:47h.

Duran: "Del procés sobiranista no hi ha res"

El secretari general de CiU desmenteix que el Govern prioritzi la independència

Duran: "Del procés sobiranista no hi ha res"

Duran i Mas

El secretari general de CiU, ha negat, en una entrevista a La Razón, que el Govern tingui "una gran hiperactivitat amb el procés sobiranista". "Pel que fa al procés sobiranista, s'han fet dues declaracions al Parlament de Catalunya i s'ha constituït la comissió, però en la pràctica no hi ha res", afegeix.

"El reflex de les enquestes és una mica el que ja ens va passar a les eleccions perquè CiU va baixar i ERC va pujar. Ja saben que per a una part de CiU el responsable sóc jo perquè com faig un discurs moderat, estic apartant als electors de CiU, però crec que és una anàlisi equivocat", indica d'altra banda.

Malgrat això, Duran admet que la independència "en termes econòmics és viable. Els primers anys tindria dificultats, però és viable. Però no es tracta d'això, el debat és si trobarem mecanismes que permetin a Catalunya explicar què vol de cara al futur i que la seva especificitat quedi reconeguda ".

Duran no aclareix si es tornarà a presentar, ja que "els temps són poc agradables per a la política, tenim una consideració a la baixa ia mi no m'agrada anar pel carrer i que et assenyalin. Tot hauré de valorar en el seu moment".

Finalment, admet que la relació entre Unió i Convergència "és més complicada" pel procés sobiranista. "Per tant, requereix més habilitat dels dirigents per seguir treballant junts. Seria un error que això es trenqués. Si hi ha alguna cosa que tinc clar és que només li faltaria a Catalunya que a sobre la principal força política es trenqués. Debilitaria a CDC, a Unió i a Catalunya".

Publicitat
Publicitat

25 Comentaris

Publicitat
#18 Kropotkin-Harto de paletos catalanistas y del PSC, Vic, 27/05/2013 - 11:22

Noto a Mas algo envejecido ultimamente... Jua, jua, jua,...

#17 dimarts, barcelona, 27/05/2013 - 09:13

Caldria convocar eleccions i que CIU s'hi presenti per separat; és tan obvi això que, francament, el fet que CDC vulgui justificar Duran fa pensar en que CIU ha firmat una hipoteca amb el govern de l'estat que obliga a tot, i que Duran els ho vol recordar. S'ha d'aclarir, per Catalunya, ara si.

#15 Ciudadano Sinmitos, Barcelona, 27/05/2013 - 00:14

Fuera de España y la UE, Catalunya se derrumbaría y sufriría una estampida de empresas y ciudadanos dispuestos a no perder la ciudadanía española. Pero Durán seguramente no tendría problema. Podría volver a su pueblo de Aragón, donde le quieren mucho, y disfrutar de la vida como jubilado de oro.

#14 Marc, Barcelona, 26/05/2013 - 20:37

Duran ets un veritable troç de botifler al servei dels enemics del teu poble.

#13 BEJOTA, BCN, 26/05/2013 - 18:24

MENSAJE A LAS AUTORIDADES
Van Rompuy, a Escocia y Catalunya: "Nadie obtendrá nada del separatismo"
MADRID, 4 Nov. (EUROPA PRESS) -