Publicitat
Política · 20 de Maig de 2013. 23:07h.

Duran demana a Rajoy que freni l'independentisme

"La qüestió catalana no la pots deixar de banda ni menys permetre que s’agreugi encara més"

Duran demana a Rajoy que freni l'independentisme

Duran, en una imatge d'arxiu

El líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, ha escrit un nou article al seu blog titulat "Carta oberta al president Rajoy", en la qual demana al president del Govern espanyol que aturi propostes com la de la 'llei Wert', la qual, al seu parer, augmenta el sentiment sobiranista.

Duran reitera la seva "preocupació" per la reforma educativa i admet que quan divendres es va assabentar que l'havien aprovat "vaig entristir-me i enrabiar-me al mateix temps". "Recordaràs que et vaig enviar còpia de dos tuits que anava a fer en els quals et preguntava on volies portar-nos davant la teva incapacitat de frenar l’aberrant llei Wert i que, o perquè no pots o no vols, ja et va bé la confrontació. I dic confrontació perquè aquesta llei en comportarà, i molta", li comenta a Rajoy.

"No et pot estranyar que a Catalunya hi hagi un sentiment creixent que a Espanya no hi ha res a fer. Jo no sóc independentista, però entenc que molta gent de bona voluntat arribi a aquesta conclusió. És que no pareu de donar-los arguments!", afegeix.

"El nostre no ha estat mai un nacionalisme ètnic. No hem parlat mai d’RH diferents. No és religiós. El nostre nacionalisme és cultural. La llengua és el nervi de la nostra especificitat nacional i no permetrem que ens la manllevin", comenta. És per això que demana al president del Govern que "la qüestió catalana no la pots deixar de banda ni menys permetre que s’agreugi encara més".

"Una part molt important del sobiranisme català que avui hi ha al carrer no es basa, al meu entendre, tant en l’ànsia de dotar-se d’un estat independent com en el rebuig que provoca veure’s subsumit en el greuge fiscal i econòmic permanent i en les agressions a la seva llengua. La Llei Wert és la gota que fa vessar el vas", diu el líder d'Unió.

Publicitat
Publicitat

22 Comentaris

Publicitat
#20 MILItant de CDC, barcelona, 22/05/2013 - 06:18

AQustesta vegada les teves intervencions als actes de CIU no es sentirà independencia sino Botifler, botifler, botifler i s'ho m'obren un expedient me la porta fluixa
Apa fitxa pel PP garn botiflers em fas mes fastic que el PP i CS junts

#19 BEJOTA, BCN, 21/05/2013 - 14:57

Ludger Fretzen: 'Volkswagen-Audi abandonaría Cataluña en caso de secesión'La filial de Volkswagen-Audi en España comercializa, además, los vehículos Skoda. En 2011 vendieron 127.315 vehículos y es el grupo automovilístico que más vende en España.

#19.1 Pierenc, bcn, 21/05/2013 - 17:02

y?

#18 ROSA, LLEIDA, 21/05/2013 - 14:27

Sr. Duran, deixi ja de pertanyer a un partit nacionalista i vagi al PP i segur que s'hi sentirà més a gust, i sobretot deixi de ficar-hi cullerada que cada cop més la pifia.

#17 Emili, Bcn, 21/05/2013 - 13:48

Ho intentaré un cop mes a veure si no em censuren per dir les veritats. Ho suavitzaré. En Duran és una llosa per a Catalunya, només procura per guardar la seva cadira, i ho dic amb coneixement de causa, de prop l'he patit i sé de que parlo. Ara m'ho publicareu o encara és massa dur?

#17.1 emili, bcn, 21/05/2013 - 14:48

Homeeeeeee!!!!! m'ho han publicat sembla ser que en aquest diari no es pot dir les veritats, sobretot si son d'en Duran. Apa que no tinc jo una llista llarga de greuges d'aquest senyor, per dir-li d'una manera educada.

#16 BEJOTA, bcn, 21/05/2013 - 13:41

Los empresarios, preocupados por la situación política de Cataluña

N.B.Sr. Durán: Ho farem el ciutadans i ,sobretot ,la patronal.