Publicitat
Política · 15 de Juny de 2012. 12:39h.

Duran demana no fer servir "Països Catalans"

Creu que aquells que s'oposen a la denominació "tenen raó"

Duran demana no fer servir "Països Catalans"

Duran, en una imatge d'arxiu

El secretari general d'Unió, Josep Anton i Duran i Lleida, en la seva carta setmanal, explica que "sóc dels que creu que a Catalunya i al catalanisme no ens fa cap bé utilitzar a la lleugera el nom de 'Països Catalans', que inclou València".

"Els propis nacionalistes valencians catalanistes ens ho demanen reiteradament, i tenen raó! Ara mateix, quan sumem sinergies de cara al Corredor del Mediterrani, hem de ser conscients que aquest terme no agrada a la gran majoria de valencians (blavistes o catalanistes). Hi ha qui no ho entén així", lamenta.

"El portaveu d’ERC al Congrés dels Diputats va repetir a la tribuna del ple l’eslògan del Camp Nou que es va cridar el llunyà 22 d’octubre de 2005. I la presència d’ERC com a partit al País Valencià i a les Illes va en la mateixa direcció. Allà cadascú amb les seves responsabilitats", afegeix.

Publicitat
Publicitat

40 Comentaris

Publicitat
#31 BEJOTA, tarteaga@wanadoo.es, 18/06/2012 - 13:28

Per en miquel i companyia:Lo d'anexionar-sealtres territoris foranis és cosa de ruc o d'ignonat.Facin una ullada per les derreres eleccions generals aveure on está la"prioritat "del valencians i balears.

#30 ramon, barcelona-c, 17/06/2012 - 23:34

Aprofitant l'avinentesa remarcar que el sr Duran es un bon parlamentari construiex bé el seu discurs i es un polític, com el seu partit , molt util per Espanya però absolutament inutil , en el sentit de no util ,per Catalunya. Si es retirés Catalunya no perdría res.

#29 Bill, Valencia, 17/06/2012 - 10:20

Som els països de l'antiga Corona d'Aragó.

En tot cas s'hauria de dir Països Aragonesos.
Tampoc ni català, valencià o balear

Si no llengua aragonesa des dels temps del període íber-romà, que ha estat ocupada per Castella, com ara ja han escomençat a fer-ho amb els antics comtats catalans

#29.1 Ferran, Valencia, 17/06/2012 - 11:23

#29

Som els països de la terra ferma lleidetana que abans pertanyia a l'Aragó que finalment ha acabat ocupada per Castella.

Això de Països Catalans i nació catalana és una creencia d'interessos polítics nou-centista, on una part, mai podrà ser el tot.

#28 Meritxell, Palafrugell, 16/06/2012 - 19:17

En això té raó el Duran. A la gent no li podem dir com és el seu país. Si volem autodeterminació per a Catalunya, també hauríem de respectar les decisions col.lectives dels valencians, no? Es pura lògica! Tot el que no sigui axó ens allunya de compartir qualsevol futur amb els valencians.

#27 exespanyol, BCN, 16/06/2012 - 17:38

Sr. Duran és veritat que la suite de l'Htel Palace a on viu , costa 1000 euros diaris? Qui li paga? els seus votants o algú a qui vosté li fa favors?