Política · 29 de Juny de 2014. 14:22h.

Duran demana "reforçar el centre"

El líder d'Unió adverteix que "s'ha acabat un cicle"

Duran demana "reforçar el centre"

Josep Antoni Duran i Lleida

El líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, ha manifestat que “s'ha acabat un cicle" i que CiU ha d'aconseguir promoure un moviment que involucri sectors socials que actualment se senten lluny de la política.

“Es tracta -ha assenyalat- de ser conscients que s'ha acabat tot un cicle, si no ho entenem, no tenim sortida. S'ha acabat un cicle de confiança de la gent amb els espais polítics i amb els partits tal com estan configurats. S'han acabat unes maneres i s'han acabat uns determinats continguts".

Durant el discurs que ha fet per cloure la XX Escola d'Estiu d'Unió, Duran ha dit que la coalició nacionalista ha de "reforçar l'espai de centre" amb un nou moviment que estigui "a l'alçada" i que aglutini gent de sensibilitats diferents. 

"Nosaltres necessitem una Catalunya nacionalment forta, capaç del pacte o afirmació. Socialment cohesionada i justa, amb tremp espiritual, una política de qualitat basada en la subsidiarietat i la participació de les persones”, ha conclòs.

Duran, d'altra banda, ha acusat ERC de guanyar vots per estar fora del Govern, mentre el PSC s'enfonsa i CiU perd suport electoral" i ha manifestat que l’auge d'ERC no es deu només a l'independentisme -"la paraula màgica que ho arregla tot"- sinó que ERC també "recull els fruits" del desencís que viuen els ciutadans per la política.

"També -ha afegit- perquè recull els fruits d'aquesta crisi financera, d'aquesta crisi econòmica, d'aquesta crisi social i d'aquesta crisi institucional.. perquè no està a les institucions. I la gent ha perdut la memòria, perquè no fa gaire sí que hi era, i de quina manera hi va ser, però avui la gent no se'n recorda”.

Publicitat
Publicitat

17 Comentaris

Publicitat
#12 josepp, girona, 30/06/2014 - 09:58

Però aquest senyor no se'n anava?.

#11 Lluís, Moià, 30/06/2014 - 09:43

No havia dit que plegava?. No havia dit que amb el sou d´un professor no es pot viure?. Qui vol que l´ajudi, només els endollats com la Presidenta del Parlament, la Vicepresidenta del Govern i companyia.

#10 nova unio, bbarcelona, 30/06/2014 - 08:53

Com vostè diu ja estem farts dels politics i vostè rs el primer DURAN
El moviment de centre democràtic ja existeix i es diu MOVIMENT DEMÒCRATA CATALÀ ( MDC) i està impulsat per es SR. JOSEP MARIA VILA D' ABADAL

#9 Ciudadano Sinmitos, Barcelona, 30/06/2014 - 00:51

Se acaba un ciclo de confusión, manipulación y deformación de la realidad. Catalunya debe dejar la rauxa y volver al seny. Tiene que ser realista y centrarse. Necesita ponerse en manos de los CIUDADANOS sensatos y racionalistas.

#8 Josefina Cuatrecases, Barcelona, 29/06/2014 - 22:15

A la foto, Duran avui, i al seu costat ell mateix 30 anys després, quan seguirà sent líder d'Unió.

#8.1 Marius, Barcelona, 30/06/2014 - 10:45

Qué bo aquest comentari!