Publicitat
Política · 12 de Desembre de 2009. 17:03h.

Duran demana "respecte" per a les consultes

El líder d'UDC recorda que CiU "no les promou"

Duran demana "respecte" per a les consultes

Imatge d'arxiu de Josep Antoni Duran i Lleida

El líder d'Unió, Josep Antoni Duran Lleida, ha demanat aquest dissabte "respecte" cap a les consultes sobiranistes convocades per a aquest cap de setmana a més de 160 municipis catalans, si bé ha recordat que CiU "no les promou".

També ha afirmat que són "un exercici democràtic, responsable i pacífic d’expressar l’opinió, i no s’han de confondre les coses. Darrera d’això no hi ha només independència, sinó també un malestar de Catalunya respecte a l’actitud del Govern central, malgrat que no n’és l’únic responsable perquè hi ha hagut governs anteriors que han generat aquest desànim a Catalunya".

"Per tant", ha afegit, "no crec que s’hagi de confondre el resultat de les consultes populars amb l’independentisme. Tot i que evidentment segur que hi és al darrera i que segurament s’està incrementant. Crec que s’equivocaria qui menyspreés els resultats com també s’equivocaria el que els magnifiqui”.

Segons Duran, "hem de recordar a Zapatero que la sentència de l’Estatut també ha ajudat a que existeixi una actitud a Catalunya de desànim i d’intranquil·litat per l’allau de notícies que surten sobre la sentència. Tan de bo tingui raó Zapatero quan diu que serà una bona sentència. Per a mi, l’Estatut és constitucional i no espero cap altra sentència que no sigui la que declari la constitucionalitat del text”.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Paco, Lleida, 13/12/2009 - 21:17

Jesús feia fora del temple amb el fuet a hipòcrites i fariseus

#2 Kim, Girona, 13/12/2009 - 16:02

En Duran, fa temps que rema c ap a Madrid, jo votant de CDC no em sento represetnat per cap dels seus discursos ni de les seves actuacions. I suposo que molts de CDC pensem igual. Fa temos que no voto una llista on hi ha en Duran.

#1 salva, gava, 12/12/2009 - 19:29

Duran, collons a qui defenses, deixa de dir parides perque de aquesta manera no ajudes a Catalunya