Publicitat
Política · 14 d'Abril de 2012. 20:51h.

Duran demana un pacte d'Estat davant la "situació d'emergència"

Acusa el PSOE d'"infantilisme i falta de responsabilitat" per dir que CiU s'ajunta amb el PP

Duran demana un pacte d'Estat davant la "situació d'emergència"

Duran i Lleida, en una foto d'arxiu

El president d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, ha demanat veu "imprescindible un pacte d’Estat entre els partits” davant la "situació d’emergència" que viu l'estat. En la cloenda del 15è Congrés de la Unió de Joves, ha dit que "no té sentit, per exemple, que arran de la votació d’aquest dijous sobre la llei d’estabilitat surti el PSOE ara i digui que nosaltres ens ajuntem amb el PP perquè tots som la dreta. Això és infantilisme i falta de responsabilitat".

En aquest sentit, ha afegit que "al PSOE nosaltres li vam treure les castanyes del foc amb la llei de pensions i també permetent que no s’intervingués l’economia espanyola. Ara fem el que hem de fer, el que no va fer el PP quan el PSOE governava i el que no fa el PSOE quan governa el PP”.

Per això, Duran ha subratllat que “torna a ser hora de demanar als partits polítics un sentit de responsabilitat i que l’exerceixin amb un pacte d’Estat, que es deixin estar d’interessos de partit, d’interessos electorals i que pensin que hi ha molta gent que pateix”.

El líder d'UDC considera que "els partits i els seus dirigents no poden sentir-se tranquils sense ser conscients que no necessiten adhesions sinó complicitats, les que siguin necessàries a través d’un pacte d’Estat per posar fil a l’agulla, d’una vegada, per resoldre la crisi” i ha assegurat que “si no ho fem, no ens en sortirem. Si no ho fem el país sens desfarà a les mans. No acabarem de trobar la sortida i això és urgent”.

Dit això, Duran ha destacat que “aquesta urgència també ens porta a saber ens hem de preocupar del tema nacional. Perquè també sabem que quan reivindiquem un pacte d’Estat reivindiquem un instrument per ajudar a superar la crisi econòmica des de Catalunya ja que demanem un instrument que és just i que vol acabar amb el dèficit fiscal”.

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#11 Trinxaire, Vic, 17/04/2012 - 13:32

Aquest paio ja està tremolant amb els dossiers que hi ha a Madrid. Quin fàstic d'home

#10 Trinxaire, Vic, 17/04/2012 - 13:29

Ja està! Ja el tenim aqui!.Ara la prioritat és fer tots pinya per sortir d'aquesta situació.Que el tema de la "transició nacional, la independència, l'estat propi, diem-li com volguem", l'aparquem, ara el primer és com no, España.Ja deu tremolar amb els dossiers.Quin fàstic de paio.

#9 Jaume, Barcelona, 15/04/2012 - 18:55

Duran i Lleida és una persona a la que li agrada el poder a qualsevol preu. És un gran polític.

#8 santsenc, Vila de Sants, 15/04/2012 - 17:51

Veig moltes ganes de defensar l'estatus quo espanyol i molt poques de defensar els interessos dels qui t'han votat. No serà que tens por que se t'acabin les caceres per Botswana?

#7 santsenc, Vila de Sants, 15/04/2012 - 17:49

Veig molt poques ganes de defensar als qui t'han votat i moltes de mantenir l'status quo. No serà que tens por que s'acabi el anar a caçar elefants de tant en quan per Botswana?