Publicitat
Política · 11 d'Abril de 2014. 12:03h.

Duran 'dispara' contra Marta Rovira

Pel seu discurs al Congrés

Duran 'dispara' contra Marta Rovira

Rovira, al Congrés

El líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, en la seva carta setmanal, ha criticat la intervenció de Marta Rovira en el Congrés i ha lamentat que "es fa molt difícil defensar certes posicions mentre altres no fan res més que donar arguments a les dels adversaris". En aquest sentit, acusa la dirigent d'Esquerra de "desvirtuar el contingut de la iniciativa del Parlament català".

"La proposició de llei aprovada per la cambra catalana pretenia que el govern de Catalunya pogués convocar un referèndum consultiu sobre el futur polític de Catalunya, no un referèndum sobre la independència, com va defensar la representant d'ERC, membre integrant dels comissionats del Parlament per defensar a Madrid la iniciativa. Un referèndum, a més, amb un text que dimarts vam votar, que diu textualment que cal fer-lo 'en els termes que s'acordin amb el govern de l'Estat'", recorda.

En aquest sentit assenyala que "sempre he dit que hem de fer les coses, no bé, sinó molt bé. I presentar la iniciativa amb discursos discordants no entra dins d'això. I fer declaracions dia sí, dia també, que identifiquin consulta amb independència és un error que, com he dit, no encaixa amb la necessitat que tenim de fer molt bé tot el que cal".

"No fer-ho així ens fa perdre credibilitat davant la comunitat internacional en general i l’europea en particular. A Europa no entenen que no ens deixin votar, però canvien el discurs quan algú els diu que el que volem és la independència", adverteix.

Duran considera que Marta Rovira "va donar arguments a Rubalcaba per dir que el que nosaltres volíem era realment un referèndum vinculant, una naturalesa jurídica que ni tan sols atorga la Constitució en l’article 92 als referèndums que ha de convocar el Rei a proposta del president del govern central, prèvia autorització del Congrés de Diputats".

Publicitat
Publicitat

60 Comentaris

Publicitat
#45 pep, manresa, 11/04/2014 - 20:30

Doncs que vagi disparant que quan sigui l'hora de qualsevol mena d'elecció, plebiscitària o no, no els tornaré a votar mentre hi hagi el Duran pel mig, i em sabrà greu pels demés, però per altra banda aquesta ERC del Junqueras es pot tornar a votar després de molts anys de no fer-ho.

#44 Rosamaria Cendrós, Barcelona, 11/04/2014 - 18:00

No seria molt millor que Duran digués la veritat? L'importa un rave la independència, és més, no hi està d'acord. Avui diu una cosa i demå l'altra. Potser fa massa anys que és un vividor de la política i ja hauria de plegar. Marta Rovira va estar molt bé, però en Duran ja fa més nosa que servei!

#44.1 Barcelona, Barcelona, 12/04/2014 - 03:16

Està més clar que l,aigua que Duran no és independentista. Dubtar encara d,això i que a CiU una part important no està per la independència, és ser una mica ruc.

#44.2 Josep, Alcanar, 12/04/2014 - 17:12

No importa que el Sr. Duran sigui independentista importa que està per la consulta i que si surt independència ho acceptarà. Els altres no estan ni per la consulta i creieu que ho acceptaran si guanyés el Sí, Sí? Ens fa falta el màxim de gent possible sino no farem res.

#40 Al menys no té dues cares, Itaca Vice, 11/04/2014 - 16:50

El nivell intelectual, històric, econòmic, periodístic.. del Procés Indepe és infantil, còmic i de cap de setmana familiar de pixapins. M. Rovira és un representant fidel de tot aixó. Peró tú, Duran, ets l'home de les mil cares per tal de seguir vivint a la suit del Palace. Be a Madrid, Llop a CAT

#38 IroníasCat, Barcelona, 11/04/2014 - 16:24

Marta estuvo realmente deliciosa, agil y desenvuelta en el manejo de la lengua castellana: ni los mismisimos Góngora, Larra o Cervantes la habrían superado ! , desmintiendo de esta manera a los que se atreven a cuestionar que nuestra juventud catalana no domine el castellano por la inmersion ling.

#38.1 Lazarillo, El Pedregal, 11/04/2014 - 17:37

Mi Hidalgo tiene una lengua podrida. Balbucea, escupe y babea, ese castellano de Góngora y Quevedo, que a fuerza de torniquete aplica a mis lagartijas. Suerte que retiraron, justo antes de la biblia constitucional, el garrote vil. Desde entonces mis lagartijas de lengua bífida, al menos no sufren.

#35 esteve, madrid, 11/04/2014 - 16:13

No soy independentista dicho lo cual, no creo que Rovira lo hiciera mal. Se la ve buena persona, buena gente, no un fanático indepe. Defendió su postura con dignidad y un punto de ternura, creo que no se la puede reprochar nada. Es a Mas a quien Duran tiene que reprochar no haber estado.

#35.1 Pepito, BCN, 11/04/2014 - 19:53

Querido Esteve, se nota que vives en Madrid. A ésta la tenias que escuchar día sí y día también hablando aquí en Cat sobre el tema de la independencia. Cambiarias de opinión sobre que no es una fanatica indepe