Publicitat
Política · 7 de Març de 2014. 14:01h.

Duran diu que ERC vol "repetir" el tripartit

Considera que el fitxatge d'Ernest Maragall "és el primer pas"

Duran diu que ERC vol "repetir" el tripartit

Saura, Maragall i Carod

El president d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, en la seva carta setmanal titulada "Més enllà de la consulta també hi ha vida", qüestiona "l'aposta d’Oriol Junqueras i d’Ernest Maragall per una aliança d'esquerres alternativa al que representa Convergència i Unió des de la perspectiva de model social i al PSC des del vessant nacional".

"Vull agrair l’honestedat d’ambdós dirigents en situar com a referent històric d'aquesta aliança la de les esquerres catalanes de la II República i el govern tripartit construït contra la victòria electoral de CiU. Res de nou, per tant. Tot prou conegut!˝, ironitza.

"Com que Unió ha viscut el resultat dels dos referents històrics, podem donar fe del fracàs tant de les esquerres de la Segona República com de les esquerres (és a dir, tripartit) de l’època més recent", afegeix en aquest sentit.
 
"És a dir, que ja tenim clar que les pròximes eleccions europees són per a ERC el primer pas de la repetició d'una nefasta experiència de model de societat i de gestió que ens va deixar una herència que a hores d'ara encara està provocant els ajustos -o si es vol emprar el seu llenguatge, les retallades- de prestacions socials", indica.

"Això sí, per a ells els de Convergència i Unió som els conservadors i ells els paladins de l'emancipació social. Ah!, i el tripartit –segons ells-, precursor de l'actual procés sobiranista català! Toma castaña!  Vaja, que tot i presentar-se l'aliança com a nova i aval de futur, pesa com una llosa el passat de demostrada impotència que representen", conclou.

Publicitat
Publicitat

19 Comentaris

Publicitat
#29 JosepPages(Cardedeu , VALLES ORIENTAL, 08/03/2014 - 11:55

Duran i Lleida te dire lo que Bono va dir al seu dia a Aznar SI Beus Alcohol no Parlis dius tonterías EL Tripartit va desapareixa amb Carod Rovira una cosa tan mal feta es imposible es torni a repatir .Ara E.R.C.Vol ser alternativa política als de C.I.U.se acosta un GRAN CANVI a Catalunya

#28 Pere Pruna, Barcelona, 08/03/2014 - 11:26

Atacar la gent d'esquerres situa a la dreta. El Sr. Duran s'entèn molt bé amb el PP. Llavors no hi ha dubte. Ara no li agrada que el catalanisme d'esquerres vulgui construir un espai majoritari, fiable i decisiu per Catalunya i construir una democràcia social de veritat..

#27 Montserrat Prades ( CARDEDEU ), VALLES ORIENTAL, 08/03/2014 - 10:09

Alguns veuen el Tripartit per tot cuan no i es , altres veuen Estelades penjades i tampoc i son . LA POR a E.R.C. i ala Estelada comença fe afecta PENJEU ESTELADES PER SANT JORDI Aixis alguns tindran pesadillas no podrán dormir tranquils Alguns ja veuen a JUNQUERAS de President

#27.1 Unortographic wold wawards, Girona, 08/03/2014 - 11:51

Cal que t'ho facis mirar aixó de l'ortografía.

#26 JORDI de Granollers, BARCELONA, 08/03/2014 - 10:04

Que digui la veritat Duran i Lleida que C.I.U. te POR de que E.R.C. pogui treura als de C.I.U. del Parlament Català I aquesta vegada no será un Tripartit Sera el Partit politic de LLUIS COMPANYS President Catalunya quels del P.P. de les hores ban matar Assessinar La Dreta va ser

#25 JosepPages(Cardedeu , VALLES ORIENTAL, 08/03/2014 - 09:59

Duran i Lleida el que volia ser ministro de España . El que no vol la Consulta no te res a dir . Junqueras E.R.C. no vol fer el Tripartit . Vol fer una Gran Força D´ESQUERRES I INDEPENDENTISTA . I aqueste vagada no la mandara el P.S.O.E. desde MADRID hufara el desde Barcelona