Publicitat
Política · 27 de Març de 2015. 11:35h.

Duran diu que va ser vetat a València per parlar en català

Acusa al PP d’”agitar les aigües de la unitat de la llengua en contra dels criteris científics de l’Acadèmia Valenciana”

Duran diu que va ser vetat a València per parlar en català

Duran, en una imatge d'arxiu

El líder d’Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, en la seva carta setmanal, explica que l’accident aeri “va provocar que dimarts a la tarda i dimecres al matí se suspenguessin  parcialment les activitats parlamentàries al Congrés. No sembla que fessin el mateix les Corts Valencianes, i si m'equivoco demano des d'ara mateix perdó. Entre altres raons perquè aquesta referència no té com a objectiu polemitzar sobre aquesta qüestió, sinó fer-ho sobre la llei de señas de identidad, aprovada amb els vots del PP i amb tota l'oposició en contra”.

“Sempre he estat respectuós amb els valencians i les seves decisions i sobretot he procurat no donar arguments als que parlen de pancatalanisme. Malgrat això, vaig ser vetat un dia per donar una conferència que pretenia que fos en català, i abans i després d'aquest veto he tingut altres moments en els quals al col·loqui d'alguna altra intervenció he estat increpat per parlar amb el meu català, quan, a més, he procurat emprar aquesta llengua amb els termes dialectals que la vaig aprendre, tan identificables amb el valencià”, relata.

“Però per les mateixes raons sempre defensaré la unitat de la llengua catalana. El lapao que oficialment parlem a Alcampell, el valencià que parlen a la Comunitat Valenciana i el català que parlem a Catalunya són una mateixa llengua. I aquesta, amb totes les varietats dialectals que es vulguin, no és altra que el català”, afegeix.

Duran lamenta que “és el PP el partit que en solitari agita les aigües de la unitat de la llengua en contra dels criteris científics de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua i de la pròpia Real Academia Española. I com que ara vénen eleccions i el PP no se sent gens segur dels resultats municipals i autonòmics, tornen a agitar les aigües de la unitat de la llengua amb l’ànim de pescar vots”.

“No hi ha res que em tregui més de polleguera que la irracionalitat i la demagògia a l'hora de tractar una qüestió com la de la llengua. És un tema que hauria de quedar reservat als científics i no als polítics que la usen -com el PP en aquest cas- de manera primària i vulgar”, conclou.

Publicitat
Publicitat

15 Comentaris

Publicitat
#14 Francisco , 41005, 29/03/2015 - 17:51

Cuando vayas a Sevilla, habla catalán, verás "la rasca" que vas a pasar

#12 El mico de l'anís, Badalona, 27/03/2015 - 15:51

I ell els va interpel·lar «¡Que soy de los vuestros, coño!».

#11 Emili , Girona, 27/03/2015 - 14:34

ja torna a xerrar el capellanet. be, de cintura cap amunt és clar. ara que vol? que es segueixi parlant d'ell? a tot arreu l'haurien de vetar. molt millor aniriem.

#10 cesc, Badalona, 27/03/2015 - 13:38

Doncs aquests són els teus amics i tu lluites per compartir país amb ells. Aquest és el pa que s'hi dóna. Fota't carallot.

#9 Wil, Valencia, 27/03/2015 - 13:14

A ver cuando os dais cuenta q los q mas contribuis a crear ese anticatalanismo al resto de españoles sois vosotros los independentistas, con vuestro España nos roba, España subsidiada, pintando himnos, quemando banderas, y todos los comentarios antiespañoles q haceis, más q el PP, que tambien...

#9.1 Casper, Bcn, 27/03/2015 - 19:58

Joder, Willy, como vienes. Pues nada, te vuelves, continuas votando a tu indio Morales y problema solucionado.