Publicitat
Política · 18 d'Agost de 2012. 12:15h.

Duran dóna la raó a Puig

Comparteix que les declaracions de dirigents del PP "són una fàbrica d’independentistes”

Duran dóna la raó a Puig

Duran, en una foto d'arxiu

El president del comitè de govern d'Unió i secretari general de Convergència i Unió , Josep A. Duran i Lleida, ha preguntat al president del govern, Mariano Rajoy espanyol, que “si en el PP ja no queda ningú que tingui cinc dits de front, moderació i capacitat per entendre la complexitat, tant des de la perspectiva nacional com lingüística i cultural d’Espanya”.

El portaveu de CiU a Madrid ha assegurat en declaracions a l'Agència EFE -recollides a la web de la formació- que “Felip Puig té tota la raó quan afirma que declaracions com les fetes per M. Dolores de Cospedal i altres dirigents del PP són una fàbrica d’independentistes”.


El dirigent d’Unió i de la federació de CiU ha assegurat que “el PP, amb aquest tipus de declaracions, utilitza la mateixa estratègia que utilitzava en el seu dia amb l’Estatut de Catalunya per erosionar el govern del PSOE. Però ara el PP ja no està en l’oposició sinó que està en el govern i no pot utilitzar com a pantalla per encobrir els dèficits de la seva gestió la justa demanda d’un finançament fiscal per a Catalunya”.Duran ha dit que “Cospedal, enlloc de dedicar-se a parlar de xantatges nacionalistes, el que hauria de fer és aportar les seves idees, si és que les té, al seu govern per tal de poder trobar i aplicar instruments per sortir de la crisi econòmica i social en què es troba Espanya; perquè després de set mesos de
govern el PP no ha pres ni una sola mesura en favor dels emprenedors. I quan ha estat el cas d’una iniciativa presentada per CiU defensant que no s’hagi de pagar IVA per les factures reportades fins que no siguin cobrades el PP ha votat en contra, fet que suposa un minvament de 2.300 milions d’euros per les pimes i autònoms”
.

El líder d'Unió ha afirmat també que “Cospedal coneix poques coses, però en tot cas no coneix Catalunya. Hauria de saber que el que ella en diu xantatge nacionalista és un sentiment generalitzat que existeix en el nostre país i que el ha de fer, com deia abans, és aportar al seu govern idees per tal que puguin presentar d’una vegada per totes un pla de xoc contra l’atur i aprofitar tota la reestructuració del sector financer perquè arribin crèdits a les empreses” i ha afegit que “per molta reducció de despesa, per molt que es vagi en bicicleta enlloc d’anar en cotxe oficial si les empreses no tenen crèdit no ens en sortirem”.Finalment, el dirigent d’Unió i secretari general de CiU ha dit que el PP “hauria de ser conscient que el tema català no pot ser tractat com s’ha tractat fins ara. Si el PP tracta el pacte fiscal de la mateixa manera que va tractar l’Estatut de Catalunya cada cop més hi haurà molts ciutadans de Catalunya que diran prou, independentment del partit que votin o de la ideologia que puguin tenir”.

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#10 Àlia, barcelona, 19/08/2012 - 13:14

Vas per bon camí, Duran, ja hi vas entrant. Ara et falta esborrar noms d'amics polítics, a risc del que sigui, i afegir-ni d'altres més connectats amb gent diversa que estima Catalunya i que no són polítics professionals. Va, tu ho pots fer, si vols.

#8 spanish, Madrid, 19/08/2012 - 07:55

i ? el dilluns a continuar pactant amb ells oi ?

#7 RIDICUL OLIMPIC ESPANYOL, GIBRALTAR (GRAN BRETANYA), 19/08/2012 - 01:48

Crec que s'hauria de fer un monument a aznar i la seva tropa doncs han estat decisius per aconseguir la ja segura independència de Catalunya.El 51 % dels catalans ja som independentistes (que es converteixen en més del 70 % al fer el referèndum). Ja voldrien a Escòcia ser tants i fan el referèndum.

#6 Jonathan, Barna, 18/08/2012 - 22:19

A 4 de cada 10 nos la repamplifla vuestro chiringuito y subiendo... como la bilirrubina. Así qué fábrica de qué? se ha de reconocer que mantener el tinglado corrupto durante treinta años y que no os encorran a gorrazos tienen su mérito. Hala una Creu de Sant Jordi y a casa.

#5 Kropotkin, Vic, 18/08/2012 - 18:34

Si, lo que hay que hacer es montar ITVs que favorecen mucho la cohesión social y el catalanismo. El copago sanitario tambien es excelente para fomentar el patriotismo entre los catalanes. Pero lo que es excelente de verdad para mantener unido al pueblo catalán es que los politicos vivan en suites.