Publicitat
Política · 3 de Març de 2019. 10:10h.

Duran: “el procés és un fracàs col·lectiu”

“Mas es va deixar portar per assessors mediocres”

Duran: “el procés és un fracàs col·lectiu”

Pujol, Duan y Mas, després de la victòria de CiU el 2010

L'exnúmero dos de CiU i exlíder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, afirma en una entrevista al suplement dominical d'El Periódico que “el procés és el resultat d'un fracàs col·lectiu” i que ell no és partidari del “com pitjor, millor”.

Entre altres coses afirma també:

- “El sentimentalisme ha substituït la raó: hi ha una part important de la població a Catalunya i una part important de població espanyola que no raonen, a les quals només els mou el sentiment”.

- “Jo crec que com més malament, sempre pitjor”.

- “L'independentisme està dividit. No hi ha més que observar la foto del primer dia de la vista oral al Tribunal Suprem: Torra saludant els processats, i Junqueras ni es gira”.

- “L'independentisme no ha tingut suport a Europa. Ningú a Europa amb dos dits de front vol que un Estat es parteixi”.

- “Puigdemont no és un exiliat polític, és un fugit de la justícia; com els independentistes que estan a la presó no són presos polítics perquè no es jutja les seves idees, sinó els seus actes”.

- Sobre la fugida d'empreses: “els que han sortit són els centres de decisió, els centres fiscals... no tant els centres de producció, que segueixen estant la majoria. Però és evident que, si això continua, hi ha inversors que no invertiran, de la mateixa manera que avui hi ha inversions paralitzades a Catalunya”.

- Sobre el gir sobiranista de CDC: “Mas estava al capdavant del partit i, amb tot el meu respecte, allò va ser degut a la seva falta d'aptitud política: es va deixar portar per assessors mediocres, els anàlisis han conduït a aquesta situació”.

- Sobre Pujol, independentista: “Pujol sap que no és possible la independència, tot i que ara es manifesta independentista. Ell diu que ha evolucionat però jo crec que en el fons sempre ho ha estat”.

- “Pujol, de manera tàcita, estava preparant a l'opinió pública perquè pogués anar assumint el credo sobiranista”.

- “En el moment que Mas va cedir a la pressió d'ERC -ho va fer perquè la CUP no volia votar-lo a ell- i va lliurar el país a mans de la CUP, ja no hi va haver retorn”.

- Duran fa també autocrítica de per què no va trencar abans amb Convergència: “Ostres!, perquè jo veia la tropa que tenia i no vaig ser prou valent per prendre aquesta decisió”.

- “El dret a decidir és una altra cosa que s'inventen algunes de les persones properes a Mas amb les seves aportacions 'intel·lectuals', a les quals jo confesso que em veig arrossegat -perquè se'm va arrossegar a això-. Per als independentistes, el dret a decidir és equivalent al dret a l'autodeterminació”.

Publicitat
Publicitat

23 Comentaris

Publicitat
#28 Sr Pepito , Lerida, 03/03/2019 - 19:58

El problema de los dirigentes independentistas es que se han acabado creyendo su propia propaganda,sus propias mentiras .No se puede crear un nuevo estado con menos de la mitad de la ciudadanía y tampoco violando la ley.Si tu haces eso,el conflicto social está asegurado,pero no entre Cataluña y España,si no entre catalanes contra catalanes.

#27 Sergi , Barcelona, 03/03/2019 - 19:17

Si los de CiU hubiesen escuchado atentamente a Duran y le hubiesen hecho caso aunque solo fuera en un 10% de las cosas que advirtio que pasarian no estarian asi.

#26 Mayor Dundee, Coll de la Marrana, 03/03/2019 - 16:52

I lo bé que s'ho està passant aquest tocant la bateria?

#25 Chris, Lleida, 03/03/2019 - 16:16

sobiranisme dels Països Catalans: servei sectari què beneficia a les èlits catalanes.Tenim a la gent incapaç de ser crítica sobre la seva ideología:som democràcia, pau i amor,vivim en Disneyland,i els líders son reis mags.S'ofenen si els qüestiones.Tiren els diners per qualsevol cosa que demanen els seus líders.Poden ser feixistes i totalitar

#24 Carlos Gomez, bestia amb form humana, 03/03/2019 - 15:54

"Xavier Fina @XavierFina

No tot està per fer
Ni tot és possible
Ni serem imparables encara que ens llevem d’hora
Ni la lluita social i nacional són indestriables
Ni Piqué és un superdotat intel·lectual
Desfer mites falsos com a condició prèvia i necessària per a gairebé tot"

La llum nomes deixa cecs al que no saben mirarla