Publicitat
Política · 11 de Desembre de 2015. 08:20h.

Duran eleva el to contra Mas

Al migdia li demana quin és el cost de pactar amb la CUP i al vespre afirma que el pacte ja està fet

Duran eleva el to contra Mas

Duran, en l'acte electoral a Lleida


El candidat d’Unió a les eleccions generals, Josep Antoni Duran i Lleida, ha manifestat que l’acord entre Artur Mas i la CUP ja està fet. En el míting final de Lleida, els hi ha demanat que “no allarguin artificialment aquestes negociacions només per evitar que l'opinió pública conegui l'acord que ja tenen fet abans de les eleccions”.

Duran ha considerat això de ”electoral” i s’ha preguntat “com es pot construir un nou país, negant a la ciutadania la informació i la transparència”. “El ciutadà ha de saber de quin mal ha de morir”, ha reblat.” També ha dit que l’acord “no pronostica res de bo pel país, és un salt al buit i una greu irresponsabilitat””.

El líder d’Unió ha afegit que “si “avui CiU continués sent la marca del país i no s'hagués trencat, el catalanisme polític de centre i moderat amb Unió, no estaríem negociant amb la CUP, no estaríem pendents d'unes persones que tenen un model econòmic i social molt contraposat amb el nostre””.


També ha criticat que Junts pel Sí “hagi estat incapaç de posar-se d'acord per investir un president de la Generalitat i garantir un Govern i, a la vegada, “hagin tingut la insensatesa de, sense Govern i president, posar-se d'acord en què, per a ells, no hi hauria cap llei que la que emani del Parlament i que no faran cas de les lleis espanyoles ni del TC”.

El cap de llista d’UDC ha constatat que, si en les passades eleccions al Parlament, “13.000 persones més haguessin entès la utilitat d'Unió, “ara no estaríem pendents de la CUP”. Ara el país estaria en mans d'Unió. I si Convergència no hagués trencat amb Unió per aliar-se amb ERC el país estaria en bones mans”, ha afegit”.

Duran, en un acte ahir al matí, va reclamar a Mas que “té l’’obligació d’’explicar quines són les condicions que posa la CUP i si és cert que s’’està disposat a portar un pla social que capgiri les prioritats pressupostàries que fins ara hi ha hagut en el govern de Catalunya””.

"“Tenim o no diners per fer el que la CUP demana socialment? Els teníem o no abans? Si els teníem abans, per què no s’’ha fet? Sempre se’’ns ha dit que no es feia per l’’ofec financer, entre d’’altres. Si es fa ara és que és la CUP qui imposa les polítiques perquè sigui així. Ara per què una renda mínima universal que abans no es podia pagar? Ara farem el contrari del que hem fet i creiem que s’’està obligat a fer-ho?", va demanar.

Finalment, va constatar que "també començarem suprimint el concert a l’’escola diferenciada per acabar complimentant els desitjos de la CUP suprimint els concerts a les escoles concertades i només a les diferenciades"”. “"Els concerts sanitaris i educatius, són aquest el preu de la CUP per investir el president de la Generalitat?”", va preguntar.

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#5 xavier, girona, 11/12/2015 - 21:18

Completament d acord amb vostè sr. Duran. Jo soc dels que vaig votar junts pel sí pels meu sentiment independentista però sembre he sigut d ideals de centre (el que representava abams ciu). Junts pel si m ha decebut completamemt ja que ha socombit a les exigencies de la CUP.

#4 Aleix, Bcn, 11/12/2015 - 14:02

Quin és el cost de vendre's el país per un plat de llenties Duran? El de vendre's les seus del partit? El d'arruïnar Catalunya i escanyar-la fins que desapareixi? El del menjar de les famílies que passen gana i són desnonades mentre tu dorms al Palace de La Castellana?

#4.3 A. Rodríguez Silver, Barberà del Vallès, 12/12/2015 - 08:40

con nosotros por no comprar (nos querián hacer ver que llovía meándose en nuestra boca y nariz por que no comprabámos en aquel momento). ¿Quien obligó a ello? Nadie del espectro político. Quéjáte de la política de viviendas pero informáte antes, Aleix. Yo no se que apestan mis comentarios pero yo

#4.4 A. Rodríguez Silver, Barberà del Vallès, 12/12/2015 - 08:42

pienso que llegaríamos a algún acuerdo de lo que ha pasado, por qué ha pasado etc... en relación a lo que yo pino y tu oponas. Pero te veo muy numantino defendiendo posiciones fanáticas, como si el Tripartito y la última legislatura no tiene nada que ver sobre la marcha del país ni la mala gestión

#3 A. Rodríguez Silver, Barberà del Vallès, 11/12/2015 - 09:32

Totalmente de acuerdo con el Sr. Durán en lo que respecta que ¿Por qué antes no y ahora si? El coste de las medidas, si se implementan todas ¿De dónde saldrá? ¿Qué recortará y que aplicará? Es una burla a la inteligencia además de una huida hacia adelante de inciertas consecuencias nada positivas

#2 "EL PACTE JA ESTA FET", Barcelona, 11/12/2015 - 09:10

Res de nou, ja ho sabiem

Tan sol es una MICA DE COMEDIA
per fer veure que ha estat dificilissim

i res mes FUM FUM FUM

#1 Pepet, Sabadell, 11/12/2015 - 08:58

Duran, ja pots anar dient; el President, pel que vaig escoltar ahir amb en Cuní, està obsessionat i ha perdut la capacitat de raonar; el vaig veure molt insegur, a l'hora de concretar i argumentar; és capaç de destruir el País, per aconseguir el nomenament.

#1.1 Prudenci, Sabadell, 11/12/2015 - 10:03

En Mas ès un suicida col.lectiu.