Publicitat
Política · 15 de Març de 2009. 17:16h.

Duran encoratja Esquerra a deixar el Govern

"El finançament és un espectacle lamentable"

Duran encoratja Esquerra a deixar el Govern

Duran, en una foto d'arxiu

El president del comitè de govern d’Unió, Josep A. Duran i Lleida, ha assegurat que “la negociació del nou sistema de finançament de Catalunya és un espectacle lamentable. A més el conseller Josep Huguet, aquest matí, ha expressat la seva confiança absoluta en que l’acord de finançament serà un mal acord per a Catalunya. Per tant, em ratifico en el que he dit tantes vegades: no n’hi ha prou amb notícies de terminis per posar-se d’acord, el que cal és l’acord. Però evidentment, si membres de la Generalitat i dirigents d’ERC consideren que l’acord serà dolent per a Catalunya, el que s’imposa és que aquells que tenen la responsabilitat de negociar-lo, pleguin”.
 
A la festa del militant del Vallès Oriental, Duran ha afegit que “no encaixa que dirigents d’ERC diguin que l’acord serà dolent, i continuïn amb responsabilitat de govern. El més lògic i coherent seria que si ells consideren que no serà bo per a Catalunya, que deixin el govern i deixin de recolzar aquesta comèdia i aquesta manca de capacitat de negociació que té el govern de Catalunya, que té una causa: la supeditació del PSC al PSOE, tant a Catalunya com a Madrid. Primen l’interès del suport al PSOE a la lleialtat a Catalunya, a la lleialtat al compliment de l’Estatut i a la negociació d’un bon acord de finançament per a Catalunya”.
 
 Duran ha afirmat que cada dia és més evident que dins del tripartit “no hi ha un missatge comú sinó que n’hi ha tres completament diferents. Ara més que mai el país necessitaria un govern coherent perquè estem en temps difícils i en canvi no tenim un sol govern sinó que tenim tres governs, tres opinions diferents i tres maneres d’entendre la crisi; el que vol dir que el govern només s’aguanta per una sola raó: la necessitat de mantenir el càrrec i no pas pels continguts, i això no és bo per Catalunya. Allò més lògic seria que clarifiquessin d’una vegada per totes quina polítcia són capaços de portar a terme i sinó en son capaços, el que han de fer és donar pas a aquells que si que tenim una política adequada per Catalunya i a més resulta que som la força política més votada a Catalunya”.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 Pilar, Rubi, 16/03/2009 - 16:08

Diuen que "cap geperut es veu el gep"
Crec que Convergència hi sortiria guanyant si Unió fos tan amable de
volar pel seu compte.Heu pensat el
mal que feu al catalanisme amb el vostre
tarannà tan espanyolista i de dretes?

#3 cat is nor spain, sils, 16/03/2009 - 11:35

ben, jo volia escriure una cosa semblant a la que escrius tu

#2 Ben, Reus, 16/03/2009 - 09:21

I jo l'encoratjo que deixi de tocar els collons als catalans. No ha aportat mai res de positiu a Catalunya, i ha fet de la política el modus vivendi. És un llast per a la llibertat del país. Vividor.

#1 Hug, Begur, 15/03/2009 - 22:40

El lider de Unio es el primer en voler ser ministre d espanya. Per aixo vol que ERC plegui. Li importa poc el financament, com ha demostrat sempre