Publicitat
Política · 14 de Novembre de 2008. 15:26h.

Duran encoratja senadors d'ERC i ICV a vetar els Pressupostos

"És d'esperar que facin el mateix que CiU", diu el líder d'UDC

Duran encoratja senadors d'ERC i ICV a vetar els Pressupostos

Carles Bonet, en una foto d'arxiu al Parlament

El portaveu de CiU en el Congrés, Josep Antoni Duran Lleida, ha convidat als senadors del PSC, ERC i ICV-EUiA, que formen el grup de l'Entesa Catalana de Progrés a la cambra, a sumar-se al vet presentat per la federació nacionalista als Pressuposts Generals de l'Estat per a 2009, encara que creï que el PSC no donarà el seu suport, però espera que sí donin suport al vet ERC i ICV-EUiA. A la seva carta web setmanal, Duran adverteix els socialistes catalans que si buscaven una oportunitat per desmarcar-se del PSOE en alguna votació a Madrid, en el debat dels Pressuposts estatals en el Senat tindran una "ocasió magnífica".

També diu que "poden vetar els Pressuposts Generals del Govern de l'Estat perquè no preveuen el nou finançament per a la Generalitat de Catalunya, sense que aquest vet signifiqui deixar sense pressuposts al Govern del PSOE, ja que entrarien en vigor els que acabem d'aprovar aquesta setmana en el Congrés".

Tanmateix, el mateix Duran reconeix que els senadors del PSC no donarn suport l'esmena de vet que presenta CiU, i que "tampoc no seran capaços de votar diferent del PSOE en alguna votació, encara que sigui de menys importància". Però afirma que "és d'esperar que ERC i ICV-Verds siguin coherents i facin el mateix que farà CiU, és a dir, vetar uns pressuposts que no promouen  les partides necessàries per al nou finançament català".

Els senadors d'ERC són Carles Bonet, Miquel Bofill, Josep Maria Esquerda i Pere Muñoz, i els d'ICV-EUiA Joan Josep Nuet, Jordi Guillot.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 jordi, Barcelona, 14/11/2008 - 16:57

I aquest que escriu des de Cardedeu, pot apuntar-se al PSC-PSOE... vist el que fan els seus amics d'Esquerra...

#2 ramon, barcelona-c, 14/11/2008 - 16:18

No coincideixo en molts dels plantejaments del sr.Durán respecte Catalunya-Espanya , celleur-ho tanmateix tenir un politic català del seu nivell i la seva coherència i sembla que de vegades,com va anunciar,practica una oposició no cridanera peró dura.

#1 CATALONIA IS NOT SPAIN, CARDEDEU, 14/11/2008 - 15:43

DURAN SIGUES COHERENT I APUNTAT AL PP