Publicitat
Política · 23 de Setembre de 2013. 08:59h.

Duran es desmarca de la independència

El líder d'Unió proposa altres opcions que "no siguin la secessió o l'assimilació i submissió"

Duran es desmarca de la independència

Mas i Duran

El secretari general d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, en un article a La Vanguardia, defensa la celebració d'una consulta per a Catalunya i explica que "quan s'hagi de decidir, Unió ajudarà que, arribat el moment, una sector ampli de la societat que no vol rendir-se ni desaparèixer com a nació tingui altres opcions que no siguin la secessió o l'assimilació i submissió".

Duran recorda que "el futur de Catalunya no es pot decidir per l'èxit d'una o de cent manifestacions, sinó per la força de les urnes i dels vots". "Històricament, Unió ha defensat sempre una entesa amb la resta de pobles d'Espanya, en el qual estigui plenament reconeguda i garantida la sobirania de Catalunya", afegeix.

"La possibilitat d'una tercera via sembla difícil si a l'altra banda no hi ha ningú, però pot esdevenir un camí fructífer si es pot trobar el punt d'equilibri entre les legítimes aspiracions nacionals de Catalunya i els llaços efectius i les diverses utilitats de tot tipus, resultat de molts anys d'història compartida, però no sempre feliç", indica.

"La celebració d'una consulta és més necessària que mai. I si ens enardim de voler fer les coses bé i de manera democràtica, també serà hora de poder anar formulant opcions més enllà del blanc o negre, sense que pel fet d'expressar-les ningú no hagi de ser condemnat a res, ni menyspreat, ni qualificat de manera negativa", adverteix.

"La declaració unilateral d'independència és respectable i més viable que la pactada. Però durant anys i anys deixaria Catalunya aïllada en un món cada vegada més interdependent, on només les grans unitats regionals tenen possibilitat de supervivència", conclou.

Imatge de l'article

Publicitat
Publicitat

137 Comentaris

Publicitat
#90 via fora, Girona, 24/09/2013 - 15:48

a part de fer neteja de baixos a Madrid, que soluciona aquest mil homes a part de xerrar
i xerrar ?

#88 Antoni, La Pobla de Segur, 24/09/2013 - 09:24

Amb Espanya podem pactar el que vulguem, però des d'una posició de tu a tu. Duran sap molt bé que si es volés anar a un estat confederal els espanyols farien durar la negoció anys, fins exhaurir la ilusió colectiva. No ens interessa. Duran farà aquí de "tonto útil" pels espanyolistes.

#87 Luciano Parma, Sabadell, 24/09/2013 - 01:38

La oferta de Franco parece que os molaba cantidad, ya que no había prácticamente independentistas. Quizás habría que volver a aquello para dejaros contentos...

#86 Qui estima Catalunya, la vol lliure, 23/09/2013 - 21:24

Digui el que digui en Duran i Lleida a diferència d'ell nosaltres no estem en venda.

Visca Catalunya lliure!

#86.1 Pere Moll, Girona, 26/09/2013 - 16:05

No, no estem en venda. I no ho estem perquè ningú ens vol ni ens voldrà comprar mai. Qui compra tercer món? Però, amb tot, si no et veneries per uns bons calerons... com pots diure-hi que ets català? Noi, de català no tens gens ni mica. Excepte per allò de somniar-hi la truita de que ets europeu.

#85 Quo vadis?, Bcn, 23/09/2013 - 21:09

Tant de bo t'haguessis desmarcat al principi. Els votants de CIU no independentistes haguèssim tingut una alternativa. Ho sento, ara és massa tard.