Publicitat
Política · 4 de Desembre de 2011. 10:53h.

Duran es planteja votar contra la investidura de Rajoy

"Si és bel·ligerant amb la llengua o el pacte fiscal"

Duran es planteja votar contra la investidura de Rajoy

Rajoy i Duran, en una foto d'arxiu

El candidat de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, ha indicat que els setze diputats de la federació nacionalista votaran en contra de la investidura de Mariano Rajoy si aquest és bel·ligerant amb la llengua i el pacte fiscal.

Duran, en una entrevista a El Punt Avui, ha assegurat que "és important escoltar el candidat de la presidència del govern. Sempre que hi ha hagut una majoria suficient, hem optat per l'abstenció. Si el poble vol que governin, doncs que governin. Ara bé, si Rajoy és bel·ligerant amb la llengua o el pacte fiscal, la meva opinió és que hem de votar que no".

El líder de CiU a la capital espanyola ha deslligat aquesta possible decisió amb la del suport del PPC al Govern d'Artur Mas. "Madrid i Catalunya no són vasos comunicants. El vot a la investidura a Madrid no tindrà res a veure amb el possible suport del PP al pressupost del 2012", ha indicat.

"No serà en funció del suport del PP a Catalunya. Escoltarem tota mena d'invitacions com la que ens va fer Alícia Sánchez-Camacho, però farem el que ens convingui. I encara més: ningú entendria que, sense que hi hagués un compromís seriós en el debat, nosaltres votéssim a favor de la investidura de Rajoy", ha afegit.

Publicitat
Publicitat

24 Comentaris

Publicitat
#21 Albert Vila, Barcelona, 06/12/2011 - 19:47

Sorprès que es plantegi la disjuntiva. És ben clar que el partit que ha aconseguit desnaturalitzar el nou Estatut i deixar en no res la immersió lingüística ha fet ja prou mèrits per obtenir el vot en contra de CiU. Una altra cosa no s'entendria (És clar que ja fa uns quants anys que no entenc res).

#20 Alfred, Barcelona, 06/12/2011 - 16:56

No tenen pebrots!!

#19 Ramon, Barcelona, 05/12/2011 - 15:13

El PP ha anat sempre contra Catalunya i per tant, si volen res, primer que demostrin voluntat de canvi. El No tindria sentit en aquests termes. Però tindria sentit sempre que s'apliqués el mateix tracte al PSOE, cosa lamentablement impensable. Jo, ara, li veig més sentit a l'abstenció.

#18 Ramon, Barcelona, 05/12/2011 - 13:47

Això ho arreglem amb un ministerio de las Regiones. O, alternativament, amb un casc que tapi l'atac de banyes provocat per una campanya venent la moto del Gobierno de Concentración Nacional i que, ara, el PP no ens vulgui ni de minyona per anar-li a buscar, pagant nosaltres, La Vanguardia Española.

#18.1 Ramon, Barcelona, 05/12/2011 - 14:31

La Vanguardia és menys botiflera que mai. Quan TV3 torni a tenir sentit de país i deixi per tant de fer permanent propaganda sociata, que això està al caure, a l'escaldat la bromera de ràbia ja li supurarà per tots els orificis. No només per la boca com ara. Plaer dels déus, saber-los així.

#17 joan, manresa, 05/12/2011 - 11:09

El Casal,11 h.--No es planteji grans quimeras Sr.Duran,ni fer treballar las neuronas.,només pot fer una cosa i punt.Abstenció.,i després plantejar el pacte fiscal,i li direm més ,prengui nota.El Pacte fiscal ,ni referendum fa falta,El President, Sr.Mas personalment a negociar i si es No.ELECCIONS