Publicitat
Política · 10 de Desembre de 2010. 11:24h.

Duran exercirà de 'conseller' d'Exteriors

El líder d'Unió es queda a Madrid, però tindrà un càrrec a la Generalitat

El líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, continuarà a Madrid segons ha explicat en roda de premsa el futur president de la Generalitat, Artur Mas. Mas ha justificat el fet malgrat el seu anunci de nomenar "un govern dels millors" per la necessitat de teniur una representació a Madrid de "màxima potència".

Mas, tanmateix, atorgarà un paper rellevant a Durant en matèria de "política exterior, sobretot en l'àmbit de la política mediterrània on, com vostès saben, té una experiència acreditada". Duran també s'encarregarà de "de defensar dels interessos de la Generalitat a Madrid, sobretot en el àmbit del pacte fiscal". El mateix Artur Mas ha aclarit que el càrrec no serà retribuït.

La continuïtat de Duran a Madrid, tanmateix, serà "fins a l'acabament d'aquesta legislatura i el començament de la que ve" en al·lusió a les eleccions generals previstes pel 2012. El secretari general de CiU ha expressat, per la seva banda, "l'honor" que Mas hagués pensat en ell com a conseller en cap.

Duran i Mas, en la roda de premsa
Publicitat
Publicitat

21 Comentaris

Publicitat
#21 JoNo, Bcn, 12/12/2010 - 10:28

El sr Duran tindra molts contactes però és la persona més espanyolista del partit. Per ell la nació és Espanya i la projecció a l'exterior de Catalunya estarà plena d'autocensura i regionalisme. Serà un bon enbaixador de la CCAA de Cat i signara contractes de fireta amb el permis del Ministeri

#20 Domènec, Lleida - Catalunya, 11/12/2010 - 09:44

Com a tal conseller d'Exteriors, és destinat a un país estranger. Faltaria més! Els interessos de Catalunya es defensen a l'estranger i hi cal que hi vagin els millors. Molt bé per Duran i per al Mas. Un boníssim conseller d'exteriors, sí senyor!

#19 antes los tanques, Madritzt, 10/12/2010 - 22:22

¿de qué pacto fiscal habla, si no existe, si no hay ningún concierto económico CAT / España? ni lo va a haber nunca, antes los tanques.

#18 muchas gracias CiU, Madrizt, 10/12/2010 - 22:17

primer gran servilismo 'unionistal' de CiU antes aún de empezar a gobernar: en lugar de lograr el reconocimiento de BCN como capital 'nacional', ellos reconocen Madrid como SEDE de la oficina de Exteriores de Durán ja ja ja ja seguid así muchachos y por cierto muchas gracias

#17 pep, manresa, 10/12/2010 - 22:11

Juan (Barcelona), quan parles d'extremistes en el món nacionalista suposo que et refereixes als del PP i C's, ja que aquests són els absurds consentidors de l'espoli fiscal i els principals actors de l'intent de genocidi cultural, tot en nom de la seva nació