Política · 10 de Maig de 2010. 21:25h.

Duran fa marxa enrere

Afirma que no planteja una moció de censura ni que Rajoy sigui president

Duran fa marxa enrere

Duran, votant en la consulta sobre el futur de la Diagonal (foto: ACN / Patrícia Mateos)

El portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, ha aclarit aquest dilluns que el Govern [espanyol] "ampli" que ell va apuntar divendres no estaria presidit per Mariano Rajoy. En declaracions als periodistes, Duran ha deixat clar que ell no va proposar en cap moment una moció de censura.

Ha afirma que va fer una reflexió i va plantejar una opció "que contemplaria i que no seria dolenta", amb un Govern presidit, per exemple, per un independent, un socialista o una "gran personalitat" que agafés el timó i portés a terme en sis mesos les reformes necessàries contra la crisi. Duran ha reiterat que CiU no donaria suport en cap cas a una moció de censura que portés el PP a La Moncloa.

Després del rebombori que s'ha creat al voltant de la carta-web de Duran de divendres, el líder d'UDC ha indicat que no hi ha cap contradicció entre el que ell va dir i el que pensa el seu soci de federació, Artur Mas, que ha descartat el suport de CiU a una moció de censura presentada pel PP.

El líder d'Unió ha assegurat que ell va ser la primera persona de la federació que va rebutjar un hipotètic suport de CiU a una moció de censura del PP. I ha argumentat que només va analitzar el moment econòmic i va apuntar les possibilitats que hi havia per sortir de la crisi psicològica que pateix l'Estat espanyol.

Entre aquestes possibilitats, Duran ha subratllat que va destacar la formació d'un Govern "de base àmplia" presidit per una tercera persona, un independent o fins i tot un socialista. Aquest Executiu duraria uns sis mesos i es dedicaria només a portar a terme les transformacions que necessita l'economia espanyola, com les reformes laboral i energètica i la reducció del dèficit.

"És una reflexió que contemplaria i que no seria dolent", ha assegurat Duran, que ha subratllat, a més, que ell mai ha parlat ni de govern de concentració ni de govern d'unitat.

Malgrat tot, ha afirmat que l'actual president del Govern espanyol "no és fiable i no desperta cap garantia ni confiança", i en això coincideixen Mas i ell al 100%.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 ex unió, Barcelona, 11/05/2010 - 08:20

Aquest home es pensa que té la solució a tot i que està per sobre del be i del mal... si el coneguèssiu una mica comprovarieu el super EGO que té, que fa que només actui en benefici propi. receleu de tot el que digui, sempre hi ha alguna cosa amagada.

#2 Pere, Piera, 11/05/2010 - 07:46

Potser els que han de fer marxa enrere són els de e-notícies, que sovint van massa accelerats!

#1 INEM-TOTS, SABADELL, 11/05/2010 - 07:16

Amb venuts com en Duran,la moció de censura la patim els catalans i la continuarant patin els nostres fills.Exempte que els ciutadans ens plantem i diguem PROU.