Política · 3 d'Agost de 2013. 17:01h.

Duran insta Rajoy a dialogar amb Catalunya "com més aviat millor"

El líder d'Unió li demana que "posi alguna proposta sobre la taula" perquè "estem disposats a parlar-ne"

Duran insta Rajoy a dialogar amb Catalunya "com més aviat millor"

Duran i Ortega, preparant pà amb tomàquet

El president d'Unió, Josep A. Duran i Lleida, ha instat el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, a escoltar, parlar i dialogar amb Catalunya "com més aviat millor". “Demanem al govern de l’Estat que el president del govern de l’Estat escolti, parli, que dialogui, que posi alguna proposta sobre la taula", ha remarcat.

En un esmorzar amb militants al Baix Empordà, ha dit que "hi ha una una porposta, la nostra, però estem disposats a parlar-ne" i ha afegit que "per això s’ha fet la carta al president Rajoy, d’acord amb els partits que donen suport al dret a decidir". 

Segons Duran, "a Europa no hi ha govern que entengui que el govern espanyol no segui a la taula a parlar, que no hi hagi un pacte entre el govern de l’Estat i Catalunya i sobretot que el govern de l’Estat no dialogui".

I ha subratllat que Catalunya no pot ser “una carpeta més esperant que un dia tingui cinc minuts per contestar la carta. No es tracta de demanar-li que la contesti com més aviat millor sinó de demanar-li que parli i dialogui com més aviat millor, que cridi el president Mas -de manera reservada, com vulgui- per parlar com més aviat millor.”

Finalment, Duran ha recordat que "estem reivindicant el dret a decidir el nostre futur" i ha reiterat que "no cal confondre el dret decidir amb la independència, que és una de les possibilitats que dóna el dret a decidir”.

Publicitat
Publicitat

41 Comentaris

Publicitat
#26 Pep, Reus, 05/08/2013 - 20:41

PATETIC, va estar en Duran al debat al Congrés sobre Barcenas !, el mes fluixet de tots els diputats que van parlar..., el problema es que CDC no es dona compte que els seus representants a Madrit son ETERNS..i solament actuen com lobistes, la política de veritat els cau ja molt gran..

#25 spanish, Madrid, 05/08/2013 - 09:57

Cuando se ilegalizo HB dijeron uyyyy la que se va a liar si se lio que se acabo con ETA..pues aqui igual cumplimiento estricto de las leyes y haber quien es el guapo que le pone el cascabel al gato....NO HAY HUEVOS

#24 pol, Calella, 05/08/2013 - 08:39

Duran:
Milions de catalans ja estem fora de la teva espaÑa. Només cal fer-ho oficial. Veste'n tu amb ells I DEIXAN'S EN PAU

#24.2 spanish, Madrid, 05/08/2013 - 09:58

doncs no fa massa a aquest senyor el van votar un milio de catalans que ha pasat ? ell ha canviat ? no ho crec.....

#23 Ramontxu, Bilbao, 04/08/2013 - 23:17

No hay nada a dialogar, vamos al choque de trenes y que sea lo que sea tu.

#23.1 spanish, Madrid, 05/08/2013 - 10:00

que trenes ? vermos quien tiene huevos de hacer una declaracion unilateral y veremos cuantso se ponen detras ...nadie y sino al tiempo...siempre se tiende a olvidar el papel del poder economico y las circunstancias personales y son las quemas pesan

#23.2 Ramontxu, Bilbao, 05/08/2013 - 19:19

Spanish, lo que quiero decir es que el pez grande se come al chico. Cataluña tiene las de perder siempre, pero oye, vamos al lio, no problem.

#22 zampador, Valladolid, 04/08/2013 - 21:04

Rajoy es un cadaver político, pero ni con esas va a tener nunca arrojo, Duran. Deberías saberlo.