Publicitat
Política · 12 de Maig de 2009. 19:12h.

Duran: "La meva qualificació és de suspens"

"Són cada vegada més els que pensen que no podem esperar molt de la resta d'Espanya"

Duran: "La meva qualificació és de suspens"

Duran i Lleida, durant la seva intervenció

El portaveu del grup parlamentari de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, ha dit al començament de la seva intervenció en el debat sobre l'estat de la nació que parlaria com si es tractés d'una "moció de censura" i que "el nostre balanç és negatiu i la meva qualificació global és de suspens". Segons Duran, "l'Espanya plural ja no convé. Va ser un concepte kleenex de l'anterior legislatura i ara toca la uniformització. El que va ser il ·lusió ara evoluciona cap a la decepció".

Ha afegit que "el poder pel poder sembla ser l'únic objectiu que li importa. Per poder ha pactat a Catalunya amb ERC, IC-Verds i EUiA. Per poder ha pactat al País Basc amb el Partit Popular. Per mantenir el poder i ser reelegit va amagar durant mesos la greu crisi que patim. Ningú al seu govern", ha dit, "va avisar el país de la crisi que se'ns venia a sobre; al contrari, quan ja tots la patiem i la denunciavem, vostè la seguia negant".

"Si Catalunya", ha prosseguit Duran, "estigués a punta de llança en infraestructures i se li donés llibertat de gestió, sortiria beneficiat el conjunt de l'Estat gràcies al major progrés d'una de les seves parts. Considerar que la disposició addicional tercera de l'Estatut, que estableix una inversió de l'Estat equiparable al pes del PIB català durant set anys, és una concessió de màxims és un altre error. A l'Estat li convindria invertir en infraestructures a Catalunya molt per sobre d'aquesta proporció amb l'objectiu de millorar els rendiments globals. Si vostès tinguessin una gallina que posa ous d'or, no es preocuparíen per mantenir-la ben alimentada i en forma?".

En un altre moment, el portaveu de CiU ha afirmat: "Són cada vegada més els que pensen que no podem esperar molt de la resta d'Espanya i que el projecte que neix de la Constitució de 1978 i de la transició s'ha malbaratat. Tot això hauria fer reflexionar molt seriosament". Duran i Lleida ha retret al govern de Zapatero que "l'incompliment de l'Estatut" comporta un increment "d'aquells que defensen la independència".

"Dels incompliments", ha dit també, "el que clama al cel és el del finançament. Ningú entén a Catalunya la lleugeresa amb què el govern ha incomplert una i altra vegada, tots els seus compromisos en matèria de finançament, al que estava obligat per les seves pròpies lleis i compromisos. Avui vostè ha agreujat encara més la situació tornant a ajornar l'acord per al mes de juliol".

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 sulfuro sulfuro, Barcelona, 13/05/2009 - 00:49

Excelente la intervención de Durán. Bien
documentada y contundente sin perder un ápice la corrección.
Solamente en la nota a Zapatero ha sido un poco cicatero. El suspenso que se merece es cum laude.

#3 Meliq Salau, Reus, 12/05/2009 - 20:44

És increïble que aquest paio encara continuï argumentant que s'ha de deixar de maltractar Catalunya per a què Espanya pugui seguir espoliant-la.
Cardeu-li una puntada de peu al cul, Mas, Pujol II, Puig i companyia.
No li dieu res?
Llavors atorgueu!

#2 vador, cat, 12/05/2009 - 19:43

Repartiment de riquesa!!!
ells reparteixen i naltros treballem!!

#1 Hayek, Barcelona, 12/05/2009 - 19:19

I malgrat tot això la gent continua essent d'esquerres i socialista. Mort al neocon i al lliberalisme!!! Visca el voler xuclar dels rendiments però sense treballar ni arriscar-se!!! Jajajaja.