Publicitat
Política · 11 de Juliol de 2011. 17:51h.

Duran lamenta que Zapatero no suprimeixi Cultura

"És una remodelació feta al dictat del que desitja Rubalcaba"

Duran lamenta que Zapatero no suprimeixi Cultura

Josep Antoni Duran i Lleida, en una imatge d'arxiu

El president del Grup Parlamentari Català (CiU) al Congrés dels Diputats, Josep Antoni Duran i Lleida, ha valorat als canvis al govern de José Luis Rodríguez Zapatero. Uns canvis que descriu com “una remodelació al dictat del que desitja Rubalcaba”.

Duran veu en aquesta remodelació una oportunitat perduda, per part de Zapatero, “d’aprofitar la remodelació del seu govern per reduir el nombre de ministeris, per exemple unificant Interior i Justícia, o per exemple, que desaparegui, d’una vegada, el Ministeri de Cultura i les poques competències que té a nivell d’Estat, deixant-les al Ministeri d’Educació”.

“Zapatero situa Antonio Camacho al front del Ministeri d’Interior, que era un home de la seva confiança, i a la condició de portaveu del govern a José Blanco, que també és una persona que, conjuntament amb Rubalcaba, porta a terme les propostes del candidat del PSOE a les properes eleccions”, ha destacat el president del Grup Parlamentari Català a Madrid.

A preguntes dels periodistes sobre un possible avançament electoral al novembre, Duran i Lleida ha afirmat que “no s’ha pres cap decisió. És lògic, tenint en compte que Espanya està, un altre cop, sota una turbulència econòmica important com a conseqüència de la situació italiana. També cal veure quin és el resultat de la reforma del sector financer, de la reestructuració del sistema financer espanyol amb la sortida a borsa de Bankia. Per tot això, crec que ara per ara no hi ha cap decisió presa i que quan es prengui es prendrà a criteri de Rubalcaba”.
 
D’altra banda, ha reiterat que només “pot avançar les eleccions el president del govern o una moció de censura. No veig el PP presentant una moció de censura i no sé quina és la posició del govern, en aquests moments, respecte a un avançament electoral”. I ha afirmat que, tot i això, està convençut que “la data la decidirà el candidat socialista i que la decidirà en funció del que ell cregui que serà l’escenari que més li convingui com a candidat”.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat