Publicitat
Política · 16 de Maig de 2014. 14:50h.

Duran marca distàncies amb la campanya sobiranista de CiU

"M'agradaria que la setmana que tenim per endavant l’aprofitéssim també per abordar altres temes de debat profundament europeus"

Duran marca distàncies amb la campanya sobiranista de CiU

Duran, en un acte a Calella de Palafrugell

El president d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, en la seva carta setmanal, ha indicat que "al llarg de la setmana, amb la interrupció dels dies de sessió parlamentària a Madrid, he intentat contribuir de la millor manera de què he estat capaç a la campanya europea de la nostra federació. I ho he intentat fer parlant sobretot de qüestions que són prioritat en el debat europeu i que al mateix temps ocupen l’interès de la ciutadania i que la preocupen".

"El primer dia de la campanya, coincidint amb la celebració del Dia d’Europa, vaig visitar un centre de les Germanetes dels Pobres per parlar de pobresa i per deixar clar que, més enllà de l'Europa de la Unió Econòmica, de les primes de risc, del rescat de bancs..., hi ha una Europa de les persones, on moltes viuen al llindar de la pobresa i, per tant, és una burla parlar només de recuperació econòmica", recorda.

"He tractat també el programa europeu contra l'atur juvenil i l'incompliment per part d'Espanya de les recomanacions sobre polítiques actives d'ocupació. He parlat de la importància del tractat de lliure comerç entre la UE i els EUA, que haurà de debatre i aprovar, si s'escau, el PE i que pot ser de gran interès per a una economia exportadora com la catalana", afegeix.

"Ahir, a Lleida, volia parlar de la PAC, però finalment no hi vaig poder anar. Avui, a la Garrotxa, parlaré de les polítiques europees d'energia, de cogeneració, d'integrar el mercat d'energia i de gas. Demà dissabte, a l'Alt Empordà, tractaré la política euromediterrània, de fer-la compatible amb la de veïnatge envers l'Est europeu i, òbviament, parlaré d'Ucraïna", constata.

En aquest sentit, i desmarcant-se del procés sobiranista, ha demanat que "m'agradaria que la setmana que tenim per endavant l’aprofitéssim també per abordar altres temes de debat profundament europeus".

Publicitat
Publicitat

24 Comentaris

Publicitat
#25 jordi, barcelona, 19/05/2014 - 21:41

Llistas obertes ja, no penso votar pel candidat D?UNIO Popular espanyola, els vots dels qual faran vas escollir a Vidal quadras i ara a Cañete, el meu vot sera nul, ja que els esborrare amb negre

#24 tonbri, Barcelona, 18/05/2014 - 10:35

Els de Donetsk ja l'han trobat... Ja tenen el seu Pushilin...I ja ha proclamat l'independencia, Va per feina... I nosaltres portem anys, amb manifestacions milionaries al carrer, amb enquestes que diuen que som majoria...i el nostre lider(?) parlant d'acompliment de legalitats... (espanyoles)...!!

#23 Ramon, tarrega, 18/05/2014 - 09:28

Ho sento aquet senyor farà perdre les elecions a CIU.
A mi personalment en fot dels nervis.
No penso votar a CIU mentre hi aixi aquet Sr.

#22 Alvar, Bcn Españolaza, 17/05/2014 - 23:01

CorrupCiu, l'unic partit al mon que es presenta a varies eleccions amb la seva seu embargada per mes de tres millions per el cas Palau. No ho oblidarem!

#21 Eduard Punxet, Reus, 17/05/2014 - 21:02

Faltaria més. Qui paga mana:

http://www.ara.cat/politica/DURAN-PATRIMONI-DOCENCIA_0_1003699866.html