Publicitat
Política · 13 de Desembre de 2013. 14:47h.

Duran marca distàncies amb la independència

Diu que CiU no ha pres cap decisió sobre la segona pregunta

Duran marca distàncies amb la independència

Duran, després de la la reunió del comitè de govern d'Unió

El president d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, ha manifestat que CiU no ha pres cap decisió sobre la segona pregunta de la consulta que planteja la independència. "Fins que no estigui legalment convocada la consulta no prendrem cap decisió i dependrà del que passi des d'avui fins a la seva materialització", ha deixat clar.

El líder de la federació nacionalista a Madrid ha lamentat que "hi ha qui només té interès a saber quina serà la posició d'Unió i de CiU a l’entorn de les dues preguntes". Segons ell, "ara cal treballar per intentar trobar l’empara legal de la consulta".

Duran, en la seva carta setmanal, ha constatat la "satisfacció" d'Unió "per haver arribat a un acord" perquè "no era fàcil". En aquest sentit, ha exposat que "ho feia encara més difícil la pressió pública d'ERC de les darreres setmanes per a una sola pregunta" sobre la independència. 

També ha destacat "és una pregunta intel·ligent amb doble resposta i ha remarcat que el mèrit d'aquest acord "és de tots, però sobretot del president Mas que és qui ens la va proposar a la resta". 

El líder d'Unió, d'altra banda, ha dit que s'esperava les reaccions del PP i PSOE, però tot i això ha fet una crida a "intentar cercar un marc legal que l’empari perquè hi ha una cosa que hem de tenir clara: la consulta serà legal o no serà". 

També ha manifestat que "tenim vies per a l'empara legal en la Constitució espanyola -articles 150.2 i 92.2-. I les tenim o les tindrem en l'ordenament jurídic català amb la legislació aprovada i la que està en tràmit en matèria de consultes". "I no oblidem que, dit això, el compromís de consultar el poble l'hem de complir", ha reblat.

Finalment, ha assenyalat que si la consulta no es pogués arribar a fer, "les properes eleccions l'haurien de suplir". "La convocatòria electoral també forma part de la legalitat", ha conclòs.

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#7 Marc, Girona, 14/12/2013 - 20:14

Duran, au vinga rei,què tal si fots el camp a la missió que estan preparant per anar a Mart i t'hi estas una temporadeta ben llarga?

#6 BEJOTA, BCN, 14/12/2013 - 17:55

En caso de celebrarse un hipotético referéndum independentista, que tal como lo ha anunciado Artur Mas es inconstitucional, el 44% de los catalanes se decantaría a favor de la separación.

Un 44,1% de los catalanes votaría a favor de que Cataluña se convierta en un Estado independiente.

#5 ambaixadorCAT, Bristol, Figueres, 13/12/2013 - 18:55

Duran,
tu vota el que vulguis, però espero que la gent no s'empassi lo de la tercera via (traduit en votar Si-No). Almenys sigues honest, si us plau.

#4 joan, manresa, 13/12/2013 - 16:51

El Casal,16,45 h.--Tindrem una miqueta més de paciencia,pro no sabem fins quant.---la tertulieta no vol dir al Sr.Duran el qualificatiu que ens merex.---,per lo que procurarem ser lo máxim de correctes "posible".Sr.Duran,no posi més dificil la tasca del Nostre President.No foti trevetas,MARCHIIII

#2 Gerard del Clot, SÍSÍ, 13/12/2013 - 14:58

"maldiciendo la tierra de Aragón; y era esta general afición de los reyes, porque desde que sucedieron al conde de Barcelona,siempre tuvieron por su naturaleza y antiquísima patria a Cataluña y en todo conformaron con sus leyes y costumbres; y la lengua de que usaban era la catalana" Jerónimo Zurita