Publicitat
Política · 23 de Juny de 2010. 21:28h.

Duran matisa sobre els gais

El líder d'UDC afirma ara que "no considero l'homosexualitat una malaltia"

El portaveu de CiU al Congrés i líder d'UDC, Josep Antoni Duran i Lleida, ha matisat a la cadena Ser uns comentaris sobre l'homosexualitat que ha fet al seu blog, i ha aclarit que "jo no considero l'homosexualitat una malaltia".

Tot i que es tractava d'una tertúlia entre polítics al programa La Ventana, Duran ha estat preguntat sobre aquesta qüestió, i després de negar que pensi que l'homosexualitat és una malaltia, ha afirmat que està a favor que un homosexual pugui passar a ser heterosexual si així ho decideix.

"El que sí que defenso", ha indicat, "és que no té sentit que se celebri el fet que un heterosexual, després de vint o trenta anys, fins i tot sent pare de família, passi a l'homosexualitat, i pugui rebre una assistència psiquiàtrica per ajudar-lo a donar aquest pas, que no sempre és fàcil, i en canvi a la inversa, quan un homosexual en un moment de la seva vida entén que vol deixar l'homosexualitat i passar a la heterosexualitat, no pugui rebre ajuda de persones que puguin orientar-lo, com orienten als que passen de la heterosexualitat a l'homosexualitat".

Duran, que ha insistit en aquest plantejament, ha rebutjat que s'hagi referit en algun moment a "metges que curen" l'homosexualitat, i ha afegit que "jo no estic parlant de cures, ni de sacerdots".

També ha assenyalat que "jo sé que darrere hi ha un component fort d'un lobby homosexual, a qui això no li agrada. A mi, amb tot el respecte pel lobby homosexual, no em faran canviar les meves idees".

Duran i Lleida, durant una intervenció a la cadena 'Ser'
Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 Markab, Toulouse, 26/06/2010 - 09:52

No se celebra que cambien de heterosexuales a homosexuales sino que se acepten y puedan vivir su verdad. El paso contrario es absurdo porque no hay un cambio de orientacion sino una aceptacion y la ayuda va en esa direccion. En verdad no es una camisa.

#5 Albert, Barcelona, 25/06/2010 - 09:04

"és que no té sentit que se celebri el fet que un heterosexual, després de vint o trenta anys, fins i tot sent pare de família, passi a l'homosexualitat" ... no es va passant de heterosexual a homosexual com qui es canvia de camisa senyor Duran...

#4 Jan, Badalona, 24/06/2010 - 23:55

Parlar de sobrerrepresentació requereix de dades; si no se'n dónen no és més que prejudicis disfressats de fets. Implicar que la situació és comparable i que té res a veure amb manca de respecte a heterosexuals és, fals i criminalment estúpid.

#3 Julio, Barcelona, 24/06/2010 - 17:40

Totalmente de acuerdo con Magda de Badalona.

#2 Thiago, Vic, 24/06/2010 - 16:37

A la sra. Magda d'UDC li podem recordar que a aquest país ni deu va a missa i tot el que té a veure amb capellans esta sobredimensionat. No sé si es pel to que fan servir però tothom abaixa el cap amb aquest CULACTIU. Personalment paso de sotanes i gais