Política · 21 de Maig de 2010. 21:37h.

Duran: "Molts treballen i cobren el PER"

El líder d'UDC es refereix a Andalusia com a "una societat subsidiada"

Duran: "Molts treballen i cobren el PER"

Una imatge d'arxiu de Josep Antoni Duran i Lleida

El portaveu de CiU al Congrés i líder d'UDC, Josep Antoni Duran i Lleida, ha afirmat en declaracions a Rac-1 que en el PER "hi ha molt frau i no es pot consentir", i ha afegit: "Hi ha molta gent que treballa i cobra el PER, i no parlo per parlar, i si algú vol que doni noms i cognoms els donaré; sé molt bé de què va".

"En el seu dia", ha assegurat, "els socialistes ho van implantar, perquè segurament convenia a Andalusia. Però avui Andalusia, gràcies als andalusos, s'ha desenvolupat i per tant no té sentit que es continuï amb aquesta política de subsidi. Una societat subsidiada no va enlloc",

Així mateix, en la seva carta web setmanal, Duran s'ha ratificat en la seva invitació a "reflexionar" sobre si potser ha arribat el moment de plantejar-se si continua tenint sentit el PER a Andalusia i Extremadura, unes declaracions que el passat dimecres li van valer les crítiques de diversos sectors.

"Jo ja sé que el PER ha estat positiu per a aquestes comunitats, però l'únic que demanava i demano és que es pugui reflexionar sobre el seu sentit en l'actualitat sense que ningú es posi nerviós", afirma.

Duran rebutja els arguments dels que diuen que l'Estat espanyol també ha ajudat al sector català de l'automoció, concretament a Seat: "Una cosa", indica, "són les ajudes a l'economia productiva, que porten com a conseqüència la creació d'ocupació, de riquesa i d'ingressos per l'Estat, i una altra molt diferent és el subsidi per a qui no treballa".

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#7 ramon, barcelona-c, 24/05/2010 - 13:22

Un empresari de Móstoles amb dona extremenya em deia fa set o vuit anys que allà cobraba el PER "todo cristo" i m'explicaba el d'un home que te una gasolinera a prop de Badajoz o Càceres que també el cobra. Catetos, d'on surten tots els euros ¿¿¿

#6 Terraxa, Terrassa, 22/05/2010 - 12:23

És veritat i és fàcil de veure. El dia en que es paga el PER n'hi ha prou d'anar a la plaça del poble on hi ha els bancs i caixes. De sobte, s'omple de gent (vestida de treball) que fan cua, cobren i se'n tornen a la feina.

#5 El maqui, Lérida, 22/05/2010 - 12:20

Podrían preguntarse ustedes ¿cuántos subvencionados existen en Cataluña?, me refiero a cargos de confianza, a contratados para ayudas ocasionales, a mucha gente que chupa del bote y ni siquiera tiene una oposición.

#4 joan, manresa, 22/05/2010 - 12:17

Sr.Duran prengui nota. Tenim al Casal jubilades sense cobrar cap pensió.....Van cotizar 7,8 o 9 anys,i no poden cobrar ni una No Contributiva.Raons..,la pensió del marit la dividexen per tots dos i els diuen que ya en tenen prou.Jubilats de fa 12 anys

#3 per inem, hospitalet, 22/05/2010 - 11:29

Cada comunitat i cada pais fa el que l´hi semble més correcte amb els seus diners.Aquets pagaments del PER,son diners de la solaritat dels catalans, fins que no votem INDEPENDÈNCIA I REGENERACIÓ!! tot continuarà tal com està.