Política · 28 de Novembre de 2011. 16:23h.

Duran no inclou el pacte fiscal entre les primeres mesures de CiU a Madrid

El Govern promourà una consulta malgrat que al referèndum de l'Estatut hi va haver una abstenció del 50,59%

Duran no inclou el pacte fiscal entre les primeres mesures de CiU a Madrid

Duran, amb els diputats i senadors de CiU escollits el 20-N

El portaveu del Govern, Francesc Homs, ha indicat que el Govern promourà una consulta sobre el pacte fiscal si l'Executiu de l'Estat no s'avé a negociar el finançament de Catalunya. A la consulta de 2006 sobre l'Estatut, hi va haver una abstenció del 50,59%, però un 73,9% dels electors que van votar ho van fer a favor del nou text.

Per la seva banda, Josep Antoni Duran i Lleida ha assegurat, durant la presentació de les primeres mesures de CiU a Madrid, que "el pacte fiscal és un objectiu polític que CiU no ha abandonat ni abandonarà". A preguntes dels periodistes, el candidat de CiU ha subrallat que "el pacte fiscal no pot ser una proposició de llei. El pacte fiscal exigeix la reforma de la LOFCA, la reforma de la llei de cessió de tributs i possiblement també una llei que limiti el dèficit de les comunitats amb l'Estat. Tot això és un paquet que engloba un objectiu polític que no ha abandonat ni pensar abandonar CiU al llarg d'aquesta legislatura".

Duran ha afegit que "l'oportunitat que hi hagi de mantenir converses polítiques -esperem que hi siguin- amb el principal partit, per tant el partit que tindrà responsabilitats de govern, CiU ho plantejarà. I qualsevol eventualitat que pretengui algun tipus de col·laboració estable de CiU des de qualsevol àmbit amb el Govern de l'Estat, passa i exigeix, entre d'altres qüestions, per obtenir un resultat positiu en la reivindicació d'aquest pacte fiscal".

Homs ha remarcat que amb la consulta "es podrà demostrar que aquesta majoria hi és” per “plantar cara en aquesta hipotètica decisió del Govern espanyol que digués que d’això no en volen ni parlar”. "Hi ha una gran majoria social que vota coses de colors diferents però que en el tema dels diners estan profundament acord" i per tant "hem de posar un instrument democràtic, com una consulta popular, on es pugui votar més enllà que voti cadascun quan hi ha eleccions", ha manifestat.

“Fa l’efecte que se’n volen oblidar o ho volen a anar ajornant”, ha dit Homs, qui es pregunta “es pot governar l’Estat espanyol en contra de Catalunya?”. “El Govern de Catalunya no deixarà de fer coses en el sentit de posar força democràtica en aquesta reivindicació del pacte fiscal”, ha afegit, qui ha anunciat que “al desembre el govern aprovarà el projecte de llei de les consultes populars i això en la mirada posada en el pacte fiscal”.

“Potser no tindrem l’aritmètica al Congrés. Ara, tindrem la majoria social de la força social de Catalunya”, ha asseverat. El portaveu ha reblat que acabarem preguntant al govern de l’Estat espanyol si el que vol és “governar en contra de Catalunya”.

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#12 Pere Pau, Barna, 29/11/2011 - 08:29

Com sempre, complint les promeses, dona gust votar aquests politics tant complidors.

#11 jijiji, bcn, 29/11/2011 - 04:18

Las cuatro columnas esas son feas de cojones!!

#10 pep, manresa, 28/11/2011 - 23:17

Què cony hi té que veure l'abstenció d'una consulta anterior per fer-la servir, no se sap amb quin sentit, en aquest cas o en qualsevol altre
Tothom és lliure d'abstindre's pel motiu que sigui i ningú té dret a interpretar-ho
Jo sóc independentista, per això em vaig abstindre de l'estatut

#9 Miquel N.N., Barcelona, 28/11/2011 - 20:49

Quin morro !!. Independencia ja. Per les bones o a hosties.

#7 Jose Manuel, Madrid, 28/11/2011 - 19:43

Debería haber un referendum de autodeterminación cada mes. Lo mismo alguna vez pilla a la gente cocida ó de vacaciones y suena la flauta.

#7.1 sabadell, bcn, 29/11/2011 - 02:09

Si vols el referedum d'autodeterminació del NOSTRE pais el fas tu. Apa nen ves al riu.