Publicitat
Política · 21 de Gener de 2011. 13:38h.

Duran no veu viable "reduir el nombre d'autonomies"

"Una autonomia pot tenir més competències que una altra en funció de la voluntat i de la capacitat"

Duran no veu viable "reduir el nombre d'autonomies"

Duran ,amb Mas i Homs, en una imatge d'arxiu

El secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, en la seva carta setmanal, admet que la situació financera de la Generalitat "és preocupant, i no ens en sortirem si el govern de l’Estat no hi ajuda".

En aquest sentit lamenta que "tot aquest debat s’insereix en el context d’una ofensiva sobre les autonomies". Duran deixa clar que "a aquestes alçades no veig viable reduir el nombre d’autonomies. Avui són disset i crec que continuaran essent disset".

El dirigent de CiU considera que "una autonomia pot tenir més competències que una altra en funció de la voluntat i de la capacitat de tenir-les". Duran critica també que l'Estat mantingui "competències que són de les comunitats autònomes".

Com a exemple cita el ministeri de Cultura, ja que "si parlem del manteniment de l’estructura de l’Estat malgrat el desenvolupament de les comunitats autònomes i de les seves competències, quin sentit té, per exemple, que es mantingui el ministeri de Cultura?".

"Ni el PP ni el PSOE tenen cap interès a resoldre els problemes reals de l’Estat de les autonomies. No s’atreviran a redistribuir competències en funció de la voluntat i de la capacitat d’autogovern. I tampoc a perdre influència política des de l’Estat sobre les comunitats autònomes, fins i tot en allò que no és competència seva, encara que sigui inconstitucional", augura.

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#7 Tzatza, BCN, 21/01/2011 - 19:18

I què té a veure democracia amb autonomies inasumibles? Potser són menys demòcrates França o Alemanya, per posar un exemple, que no assumeixen el llast que suposa el manteniment de 17 governs autonòmics a quin més malbaratador de recursos?

#6 joan, manresa, 21/01/2011 - 18:45

El Casal,18,30h.--No clar,el pastel ya está fet,pro...,no ya res que duri cent anys....En el moment actual,i sinó temps al temps,o be díes,la solució pase per donar Estat confederat al Pais Basc i Catalunya,a Galicia amb dubtes. A L'Estat espanyol ya no li caldríen las autonomíes.No ya opcions..

#5 Thiago, Vic, 21/01/2011 - 16:07

Amigo Espartero tu visión del mundo es la de los no demòcratas, pues entendeis esto de la democracia como algo a lo que hay que jugar para parecer inteligentes, pero en realidad no creeis. Y la prueba es tu comentario, ¿no te parece raroque se vote todo menos la organización territorial?

#4 Espartero, BCN, 21/01/2011 - 15:34

Mira que sois soñadores, ¿estado libre asociado? dentro de la UE, juas juas juas, ¿estado independiente? juas juas juas. Para ser independiente se tiene que tener ejercito y utilizarlo como en Sudán.

#3 Espartero, BCN, 21/01/2011 - 15:28

Se acaba la fiesta. En cuanto Europa diga que se ha de reducir la estructura administrativa de los Estados, la cosa va por ahí, todos estos al paro.