Publicitat
Política · 20 d'Abril de 2017. 09:57h.

Duran: “no volen ser inhabilitats”

L’exlíder d’Unió creu que l’independentisme “ha menyspreat la capacitat de l’Estat”

Duran: “no volen ser inhabilitats”

L’exlíder d’Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, en una entrevista a Els Matins de TV3, ha manifestat que “crec que no hi haurà un referèndum, és inviable. Els que tenen la responsabilitat de convocar-lo en són conscients”. “És possible que el referèndum es convoqui però no se celebrarà”, ha sentenciat.

Duran ha deixat clar que “no estic d'acord que el futur es basi en la il·legalitat, tampoc estic d'acord que es basi en resolucions judicials”. “Que no es pugui celebrar el referèndum i s'acabi en unes eleccions fa que hi hagi la confrontació entre el PDECAT i ERC”, ha dit.

L'exdirigent d'UDC ha assegurat que “hi ha una clara consciència per part dels dirigents que el referèndum no es podrà fer”.  Igualment ha considerat que malgrat les diferents declaracions, el dirigents independentistes “no volen ser inhabilitats”, i, per tant, “no veig cap altre alternativa que la convocatòria d’eleccions”.

També ha assenyalat que “el xoc de trens amb l’Estat ja hi és, però espero que no hi hagi el xoc definitiu, però el veig inevitable”. “Serà un xoc desigual. Un dels errors dels que dissenyen el procés és menysprear la capacitat de l’Estat. I Espanya, malgrat que alguns la vulguin ridiculitzar, és molt forta. El seu tren és molt fort respecte a Catalunya. En un xoc de trens sempre hi ha ferits, però sempre surt més malparat el tren petit, que en aquest cas és Catalunya”, ha argumentat.

Pel que fa a Unió, ha indicat que “si haguéssim continuat amb suport parlamentari el deute no hauria estat important. Els partits hem gastat més del compte”. “Una part del deute procedeix d'una campanya electoral amb CiU”, ha defensat. Finalment ha sentenciat que “és possible i probable que Junqueras sigui el pròxim president de la Generalitat”.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#5 modium, Moià, 20/04/2017 - 18:09

Els independentistes no hem menyspreat la capacitat de l´estat, ans el contrari som conscients que ens posaran pals a les rodes, les mateixes que has posat tu Duran tot el temps

#4 Juvenal, Upper Gratallops, 20/04/2017 - 16:51

Aquest ha sigut el més llest de tots, haurà pensat: "Que voleu un teatrillo continuu fins que us cremeu? No compteu amb mi". I mentres doncs tindrà temps per beure cafès, dormir al Ritz i tocar el Don't Stop me Now amb la bateria. O no?

#2 Carlos Gomez, l´escupeta nasiunal, 20/04/2017 - 12:48

Devant la paralisi per l´acolloniment generalitzat que els ofega ara toca una altra performance de la Catalunya mantinguda per simular que fan el que ni saben ni estan disposats a fer per seguir allargant l´agonia tant como sigui posible. Hi han molts estomacs molt ben menjats amb un ai al cor

#1 botifler1914, Sinitaca, 20/04/2017 - 10:54

No será el primer choque y a lo mejor tampoco el último. Yo como catalán estoy harto de mis gobernantes, su manipulación del pueblo y sus ensoñaciones.

#1.1 Carlos BCN, Barcelona , 20/04/2017 - 13:38

Hay que tener en cuenta que frente al separatismo han surgido asociaciones que no existían, blogs etc Dolça Catalunya, Somatemps, Legión Urbana, Unión Monárquica, SCC, Generación Id... Nada será igual ya

#1.2 Pep-BCN, BCN, 20/04/2017 - 18:57

Efectivamente...NADA será igual que antes: los separatistas se han quitado la careta del "peix al cove"..y ahora quieren TODOS "los peces". Esas asociaciones, hacen de prensa LIBRE..en una Catalunya plagada de "periodismo" vendido al separatismo.