Publicitat
Política · 19 d'Octubre de 2014. 17:41h.

Duran obre la porta a trencar amb CDC

"Si unes noves generacions de CDC el que desitgen és substituir la coalició de CDC amb Unió, per una coalició amb ERC, parlem-ne"

Duran obre la porta a trencar amb CDC

Duran, a la clausura del Congrés Nacional d'Unió de Joves

El president d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, ha obert la porta a tractar amb Convergència una eventual ruptura de la federació si volen pactar amb ERC davant unes eleccions plebiscitàries, que ha rebutjat si han de servir per declarar la independència.

“A CDC -ha apuntat- hi ha que diuen que volen fer-ho, i només amb Esquerra; parlem-ne. Unió no es nega a parlar de res, absolutament de res. Fins i tot, si unes noves generacions de CDC el que desitgen és substituir la coalició de CDC amb Unió, per una coalició de CDC amb Esquerra, parlem-ne també clarament. Parlant la gent s’entén. 

“Només cal parlar-ne per poder-nos arribar a entendre”, però assenyala que “creiem que hi ha molts motius per continuar. Ens va bé aquesta coalició i creiem que li va bé al país”. “Tenim diferències? És clar que sí! Però tenim moltes coses en comú. Sens dubte hem d’obrir moltes reflexions i hem de canviar moltes coses, però n’hi ha moltes que ens uneixen”, ha afegit.

Duran ha descartat unes eleccions plebiscitàries si "s'ha de declarar unilateralment la independència al dia següent” perquè “Catalunya mai serà un estat independent que pugui sobreviure si no ho fa pactant amb Espanya i escoltant i parlant amb la UE”. "Un polític té la responsabilitat de saber-ho i desgraciadament ni una part ni l'altra estan per la labor", ha afirmat Duran durant la clausura del XVI Congrés de la Unió de Joves, que s'ha celebrat aquest migdia a Mataró.

El líder d’Unió ha dit que des de la seva formació “volem sobrepassar el model autonòmic actual, sobretot després de la retallada a l'Estatut. També ens uneix amb CDC la necessitat de participar, decidir i votar“ i ha defensat el procés participatiu impulsat per Mas de cara al 9N.

"Volem que el país pugui expressar el que vol per al futur. Espero i desitjo que ningú impedeixi dur a terme aquest procés de participació, perquè aquest sí que no té altra possibilitat de poder-se realitzar. El 9N és sentiment, il·lusió i desig", ha conclòs.

Publicitat
Publicitat

21 Comentaris

Publicitat
#19 lluc, tarragona, 20/10/2014 - 15:17

Poden marxar, i fins i tot poden anar amb el PP. No es notarà gaire diferència...

#18 Mercè, Barcelona, 20/10/2014 - 15:01

No tindrem aquesta sort! Ja tardes! Quina santa castanya és fotreu. Haha.

#17 Noos, C, 20/10/2014 - 11:30

Quina pinta de pijos de Pedralbes i de gent de l'Opus que fan aquests de la foto.

#16 anti-Unió, CAT, 20/10/2014 - 11:28

Aquest grupet ultraconservador bàsicament viu de parasitar CDC. Sols no serien res.

#15 vicemarsan, Sabadell, 20/10/2014 - 10:24

Aquest senyor, en Duran i Lleida, és nefast per al seu partit, nefast per a CDC, nefast per als catalans i les catalanes, i nefast per a Catalunya. Per anar sempre en contra de Catalunya, més valdria que se n'anés a Madriz i colar-se al PP perquè el facin ministre, que és el que ell voldria.