Publicitat
Política · 18 d'Octubre de 2010. 13:01h.

Duran podria formar part del futur govern de CiU

Mas referma que la "prioritat és formar el millor executiu possible"

Duran podria formar part del futur govern de CiU

Mas i Duran, al míting de la Vall d'Hebron del passat mes de gener

El president de CiU, Artur Mas, apunta que el líder d’Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, podria ocupar un lloc en un futur govern de la federació. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Mas ha dit que Duran i Lleida hauria de ser “lògicament” el candidat de CiU a les eleccions estatals previstes pel 2012, però ha afegit que la seva “prioritat és formar el millor govern possible”, en el cas que presideixi la Generalitat.
 
Artur Mas ha explicat que no hi ha res decidit i que tot depèn de les eleccions catalanes del 28 de novembre: “Segons el resultat que tinguem a Catalunya, haurem de parlar de moltes coses. No dic ara d’una persona en concret. La nostra primera obligació serà fer el millor govern possible a Catalunya, perquè, en definitiva, la nostra prioritat està a Catalunya. A Madrid també, però a Madrid és a més a més”.

El candidat de CiU a la presidència de la Generalitat s’ha mostrat disposat a afrontar un cara a cara amb el seu homòleg del PSC, José Montilla, però ha dit que les negociacions entre les dues formacions per la celebració d’aquests debats electorals està en “stand by”. Segons Mas, ha de ser el PSC el que ha de fer el primer pas per reprendre les converses sobre aquesta qüestió.

A l’entrevista, Artur Mas ha reiterat la seva intenció de reclamar el concert econòmic, tal com el té el País Basc, i que intentarà convèncer els socialistes i els populars catalans perquè facin el mateix que a Euskadi i Navarra: “Els socialistes bascos i el PP basc, i també els navarresos, tots defensen aquests tipus de sistemes fiscals. Per què els socialistes bascos han de defensar el concert econòmic basc i els socialistes catalans no han de defensar que Catalunya pugui tenir un pacte fiscal amb l’Estat que li porti a administrar els seus propis recursos?”.

Mas ha criticat els efectes del sistema de finançament pactat entre els presidents Montilla i Rodríguez Zapatero, i s’ha referit als bons de la Generalitat: “Van destapar ampolles de cava, ho van celebrar per tot arreu, ens van dir que era un acord estratosfèricament bo i resulta que un any i mig després no hi ha un euro a la caixa de la Generalitat. Però és que, a més a més, quan la Generalitat va a buscar diners, els paga més cars que ningú”

Davant la resistència de Madrid a les reclamacions de Catalunya, el cap de l’oposició fa aquest advertiment: “Si al final tot és no, tot és no, tot és no... No a l’Estatut votat pels catalans, no al pacte fiscal que proposi Catalunya amb el màxim consens possible, doncs miri, reforçaran des de Madrid la via de tots aquells que pensen que no hi ha un altre camí que Catalunya vagi prenent les seves pròpies decisions”.

Sobre la baixa participació de les consultes sobiranistes d’aquest cap de setmana –un 5% a Tarragona-, Mas ha dit que cal tenir en compte que: “Se n‘han fet moltes. A base de la repetició també hi ha un procés de cansament i d’un cert esgotament. I tothom sap que aquestes consultes són més simbòliques que no pas amb conseqüències de cap tipus. Jo no les he criticades mai, al revés, més aviat els hi he donat sempre suport perquè el simbolisme també és important”.

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#9 Víctor, BCN, 18/10/2010 - 23:16

Collons, Mas, t'estàs desinflant a marxes forçades. Amb en Duran al govern ja tindràs la sociovergència a casa o el tripartit repetit. El "sobiranisme" de CDC, l'espanyolisme de Duran i la dreta-catòlica més conservadora d'Unió. La santíssima trinitat o tripartit versió 3.0. Adéu majoria!

#8 Jos, VNG, 18/10/2010 - 15:06

Em sembla bé. És dels pocs polítics que no dónen vergonya aliena.

#7 Tomppa, Sabadell, 18/10/2010 - 14:47

A posar un homofob conegut a govern de generalitat, això no va bé! CiU = PP! :(

#6 jajajajajajjaa, barcelona, 18/10/2010 - 14:27

O sigui que aquest és el govern sobiranista ? jajajajajajajajaj vaja pressa de pèl....

#5 Joan, Girona, 18/10/2010 - 14:05

En Duran igualment a Madrid no fa res, el PNB li ha passat la mà per la cara. Aquests si que són patriotes. CiU a recolzat les retallades i la refroma laboral gratuitament. El PNB n'ha tret més recuros pel País Basc i 20 competències.