Publicitat
Política · 23 d'Agost de 2011. 08:30h.

Duran proposa endurir el Codi Penal

El candidat de CiU vol que els furts siguin considerats delicte

Duran proposa endurir el Codi Penal

Duran, a les festes de Sants

El candidat de CiU a les eleccions generals, Josep Antoni Duran Lleida, ha proposat reformar el Codi Penal i la Llei d'enjudiciament criminal perquè el furt, que ara és una falta, sigui tipificat com a delicte.

El cap de llista de CiU ha aprofitat una visita a les festes de Sants, a Barcelona, per anunciar que “CiU inclourà en el seu programa electoral una proposta de reforma del Codi Pena i de la llei d’enjudiciament criminal".

En aquest sentit, ha dit que "la nostra proposta tindrà un triple objectiu. Primer, garantir que quan hi ha un possible delicte de furt o d’estafa hi hagi la garantia de que es pugui detenir aquella persona durant 72 hores; segon, que durant aquestes 72 hores es pugui celebrar judici que faria possible que, en el cas que la víctima sigui un turista, pugui assistir a la vista i per tant el presumpte lladre no s’escapés de la justícia i finalment, tipificar com a delicte i no com a falta el furt".

Duran ha recordat que “el mes de juliol hi va haver sis persones que van ser detingudes 96 vegades que havien estat identificades 1101 vegades i que havien estat passat per comissaria 390 vegades i en canvi continuaven pel carrer. Alguna cosa falla, fallen les lleis processals, les lleis penals o falla el sistema judicial”.

Per això, Duran reclama que davant casos de robatori o estafa, els presumptes autors puguin a més ser "retinguts" durant un màxim de 72 hores, i que en aquest període de temps pugui celebrar un judici ràpid.

Aquest termini donaria l'oportunitat a un turista al qual han robat d'assistir al judici i declarar contra aquest presumpte delinqüent, ha afegit el líder d'UDC.

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#8 bert, bcn, 23/08/2011 - 14:21

Ni més presons ni més policia. El que cal fer és expulsar a tots els delinqüents estrangers que hi ha a Espanya. Quin partit polític duu aquesta opció al seu programa ?. Idò això !!.

#6 Pep, 08018, 23/08/2011 - 12:32

El Codi Penal ja l'han reformat diverses vegades la "casta política" i no ha servit de res. Perquè no deixen la iniciativa al poble sobirà? Segur que ho fem millor que ells de bon troç.

#5 Jordi, Capellades, 23/08/2011 - 12:14

I el pressupost x obrir noves presons x l'allau de condenes d'on vindrà? I deixarà aquest bon senyor q obrin les noves presons al costat de casa seva, o els de sempre carregaran amb les servituts q els cosmpolites endosen al territori... Es molt senzill prometre. Meny parlar i més actuar.

#4 carles lliure, lliure, 23/08/2011 - 11:33

Voldria saber en qualitat de què ha fet el senyor duran la visita,donant que en la foto de la visita electoral es visible el senyor delegat de la generalitat a la provincia de barcelona,aquesta figura anacrònica per que serveix ,la agenda del delegat de la generalitat qui la marca el loby d´unió o

#3 Xavi, Barcelona, 23/08/2011 - 10:42

És una llàstima que la seguretat pública únicament interessi quan les enquestes auguren bons resultats a la ultradreta en les properes eleccions. A França ningú els feia cas i van votar Le Pen per acollonir el govern.